Afrika’daki çocuklara ‘Sen de Tanık Ol’

Engin Altan Düzyatan, Afrika’ya temiz su kaynağı sağlamak için kendi çektiği 52 fotoğrafı ‘Sen de Tanık Ol’ adlı ilk kişisel sergisinde satışa çıkardı.

Engin Altan Düzyatan’ın bu yaz Afrika’da çektiği vahşi doğa fotoğraflarından oluşan “Sen De Tanık Ol” adlı kişisel fotoğraf sergisi Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde açıldı. Toplam 52 fotoğrafın bulunduğu sergiden elde edilecek gelir, Afrikalı çocuklara ve halka sürdürülebilir temiz su kaynakları sağlamak için kullanılacak.

240 BİN DOLAR TOPLANDI 

Yaptığı seyahatte her 10 çocuktan üçünün kirli su nedeniyle öldüğünü görünce böyle bir sosyal projesine imza atmak istediğini anlatan oyuncu, projeyle en az 10 su kuyusu açmak istediğini söyledi ve ekledi: Bir su kaynağı yaklaşık 1500 kişiye temiz su sağlıyor. Toplam 150 bin rakamını yakalayabiliriz. Bir kuyunun 30 bin dolara açıldığı öğrenilirken sergi sonunda yaklaşık 240 bin dolar para toplandığı bilgisine ulaşıldı.

Bakan Cavuşoğlu’ndan destek

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, oyuncu Engin Altan Düzyatan’ın “Sen De Tanık Ol” adlı kişisel fotoğraf sergisini ziyaret etti.