MasterChef Türkiye'de bu akşam heyecan kaldığı yerden devam edecek. r. MasterChef'te bu akşam ana kadroya girecek olan 15. ve 16. isim, şeflerin verdiği yemeğin ardından en iyi tarifi yaparak kendini kanıtlamaya çalışacaklar. Bu akşam yapılacak yemeklerden biri de Adana kebap olarak açıklandı. Peki, en iyi Adana kebap nasıl yapılır? Adana kebabı püf noktaları nelerdir? İşte tüm merak edilenler..
ADANA KEBAP NASIL YAPILIR?
Soğanları küp küp olarak doğrayın. Suyunu süzerek derin bir kaba alın.
Sarımsakları ezerek soğanlarla karıştırın. Kuzu kıymayı ve dana kıymayı karıştırarak soğan ve sarımsak karışımı ile harmanlayın.
Pul biber, karabiber ve acı biber salçasını karışıma yedirin. Sıvıyağı ekleyin. Maydanozları ince ince doğrayın ve karışıma ekleyin. Harcı dolapta 2-3 saat kadar dinlendirin.
Fırının ızgara telini kasaptan alabileceğiniz kuyruk yağı ile yağlayın, yoksa tereyağı ile yağlayabilirsiniz. Fırını 200 derecede fansız programda ısıtın. Yassı şişlere eti yayarak dizin.
Izgara telinin üzerine dizin. 20-25 dakika pişirin.
MASTERCHEF ADANA KEBABI MALZEMELERİ NELERDİR?
350 gram dana kıyma
300 gram kuzu kıyma
1 diş sarımsak
2 adet kuru soğan
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı acı biber salçası
1/2 demet maydanoz
Kebabın lezzetli olması için 1 yaşındaki erkek kuzunun eti kullanılıyor, et sinirlerinden ayrılıyor ve "zırh" ile defalarca çekiliyor.
Kıymalı harcı güzel bir şekilde yoğurmalı ve daha sonrasında buzdolabında en az 2 saat dinlendirmelisiniz.
Servis önerisi olarak pişirildikten sonra lavaşın üzerine konarak, yanında közlenmiş biber ve közlenmiş domates koyabilirsiniz. Bir de yanına bulgur ve pirinç pilavı yapabilirsiniz.