Acun Ilıcalı Alman devinin patronu oluyor! İşte dudak uçuklatan bedeli

Acun Ilıcalı Alman spor medyasında patron olacak. Alman spor kanalı Sports1'in hisselerinin yüzde 50'sini satın almaya hazırlanan Acun Ilıcalı'nın gerçekleşecek olan hisse satışının, 30 milyon Euro karşılığında gerçekleşeceği öğrenildi.

Acun Ilıcalı medya patronluğunu yurt dışına taşımaya hazırlanıyor. Daha önce spor kulübü yöneticiliğine adım atan ve İngiltere Championship temsilcisi Hull City ile İrlanda Premier Lig ekibi Shelbourne'ü satın alan Acun Ilıcalı, bu sefer de Almanya'dan bir yatırım gerçekleştirdi.

Acun Ilıcalı, Alman spor kanalı Sport1'in hisselerinin yüzde 50'sini satın aldı. Hisse satışının 30 milyon Euro karşılığında gerçekleşeceği öğrenildi.

ACUN ILICALI SPORTS1'İN YÜZDE 50 HİSSESİNİ ALIYOR

Konuyla ilgili açıklama; kanalın satıştan önceki tek sahibi olan İsviçreli medya grubu Highlight Communications tarafından gerçekleşti.

Aktarılanlara göre; Acun Medya'nın sporla ilgili realite formatları gelecekte Sport1'de de yayınlanacak. Almanca bilen seyirci için uyarlanacak olan ilk yapımsa; spor realite yarışması Exatlon olacak.

Satış için onay bekleniyor

Sport1'in Acun Medya'ya satışının henüz rekabet ve medya düzenleme kurumlarınca onaylanmadığı belirtildi. Öte yandan Highlight Communications, geçtiğimiz yaz Sport1'in hisselerini tamamen ya da kısmen satışa çıkarma kararı almıştı.