Avrupa Birliği delegasyonundan Demet Akalın'ın uçak sorusuna yanıt

Demet Akalın, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu'na yardım uçaklarının ne zaman geleceğine yönelik soruyu Twitter'dan yöneltti. Delegasyon hesabı sosyal medyada yaptığı 'Hırvatistan uçağı TR hava sahasına girmiş bulunuyor ve 19:30'da görev için belirlenen Alanya-Gazipaşa havaalanında olması bekleniyor. İspanya'dan gelecek uçaklar da bugün yola çıktılar ve yarın öğle saatlerinde görev havaalanına varmaları bekliyoruz' paylaşımı ile Demet Akalın'a yanıt verdi.

Türkiye'de meydana gelen orman yangınlarının söndürme çalışmaları devam ederken Avrupa Birliği'nden yardım talep edildi. Talep kısa sürede yanıt bulurken Hırvatistan ve İspanya'dan toplamda 3 Canadair uçağı gönderileceği belirtildi.

Demet Akalın da sosyal medya hesabından AB Türkiye delegasyonunu etiketleyerek, uçakların ne zaman geleceğini sordu.

Delegasyonun resmi hesabından yapılan paylaşımda, şu ifadelere yer verildi: 'Paylaşımda, "Selamlar Demet Hanım, Hırvatistan uçağı TR hava sahasına girmiş bulunuyor ve 19:30'da görev için belirlenen Alanya-Gazipaşa havaalanında olması bekleniyor. İspanya'dan gelecek uçaklar da bugün yola çıktılar ve yarın öğle saatlerinde görev havaalanına varmaları bekliyoruz'