90'ların ince kaş modası geri dönüyor!

Kadınlar arasında başlayan kalın kaş modası bitiyor, ince kaşlar geri dönüyor. Hadid kardeşlerden sonra kalın kaş idolü Ebru Şallı da kaşlarını inceltti. 2 bin ila 7 bin TL arasında kalınlaştırma işlemi yapılan kaşlar, 10 bin TL'ye inceltiliyor.

YASEMİN İLAN

Kadınlar arasında 6 yıl önce başlayan kalın kaş modası yerini 90'lı yılların trendi olan ince kaşlara bırakıyor. Dünyaca ünlü modeller Gigi ve Bella Hadid'in kaşlarını inceltmesiyle başlayan furyaya Türkiye'den de Ebru Şallı katıldı. 1996 yılında kaşlarını kalınlaştırdığında Türk kadınlarının bu konuda idolü olan Ebru Şallı şimdi de kaşlarını inceltti. Kaş tasarımında kadınların her zaman ünlüleri takip ettiğini söyleyen Kalıcı Makyaj ve Kaş Tasarım Uzmanı Murat Akyol, "6 yıl önce güzellik merkezlerine giden kadınlar 'Ebru Şallı kaşı istiyoruz' diyerek kaş kontürü yaptırıyordu. Bu akımı Ece Sükan ve Özge Ulusoy devam ettirdi. Kontür yaptırmak isteyenlere işin ehli olmayan ya da daha ucuz maliyetli işlem yaptırmak isteyen merkezler dövme yapmaya başlayınca ortaya kötü sonuçlar çıktı. Bu kez dünya genelinde kabul gören Sağlık Bakanlığı'ndan onaylı 'microblading' uygulamaya başladık" diye konuştu.

Microblading yönteminde boyayla kıl efekti verilerek derinin epidermis tabakasına uygulanıyor.

MALİYETLİ VE ZAHMETLİ

Kadınların artık "Herkes birbirine benzedi, kaşlarımı inceltmek istiyorum" diyerek merkezlere geldiğini belirten Akyol, "Kaş kalınlaştırma 2 bin ila 7 bin lira arasında değişiyor. Sildirmek ve ince kaşlara kavuşmak ise çok daha maliyetli ve zahmetli. İki seansta kalınlaşan kaşlar, lazerle 4 ila 10 seanslık işlemle siliniyor. Üstelik maliyeti de 2 ila 10 bin lira arasında değişiyor" dedi.