5G Teknolojisi İstanbul Havalimanı'nda test edildi! Bakan Adil Karaismailoğlu'nun ilk görüştüğü isim Kenan İmirzalıoğlu oldu

5G Teknolojisi İstanbul Havalimanı'nda düzenlenen törenle ilk kez test amaçlı bir şekilde uygulanmaya başladı. Törende Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 5G Teknolojisi ile ilk görüşmesini oyuncu Kenan İmirzalıoğlu ile gerçekleştirdi.

AA

İstanbul Havalimanı'nda bugün 5G Teknolojisi'nin ilk testi yapıldı. Tnaıtım törenine Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, bakan yardımcısı Ömer Fatih Sayan da katıldılar. Bakan Adil Karaismailoğlu yaptığı konuşmada, "(Bugün gerçekleştirilen) Lansmanla beraber havalimanında kurulu olan 5G servisini, telefonu 5G destekli olan ve 5G'ye abone olmuş abonelerine kullandırmaya başlayacağız." ifadesini kullandı. Bakan Karaismailoğlu, "5G, bağlantılı araçlar, artırılmış gerçeklik ve gelişmiş video ve oyun gibi yeni kullanım durumlarını mümkün kılarak hem profesyonel hem de kişisel yaşamlarımızı tamamen yeniden şekillendirecek. Bu bakımdan, elektronik haberleşme şebekelerimizde yerli ve milli donanım ve yazılımların kullanılması, sadece cari açığın azaltılması değil, aynı zamanda günümüzde ülkelerin savunma ve güvenlik politikaları açısından da önemlidir." ifadelerini kullandı.

BAKAN ADİL KARAİSMAİLOĞLU İLK GÖRÜŞMEYİ KENAN İMİRZALIOĞLU İLE GERÇEKLEŞTİRDİ

Bakan Adil Karaismailoğlu, stantta hayata geçirilen 5G teknolojisiyle, Atatürk Kültür Merkezi'nde bulunan Türk Telekom'un marka yüzü Kenan İmirzalıoğlu ile görüntülü görüşme gerçekleştirdi.