2 milyon TL’lik destek yarışı

Gala Modern’de 2 milyon 195 bin TL’lik destek yarışı… Ünlüler, eğitime katkı sağlamak için satışa sunulan eserleri satın almak için kapıştı.

MAZLUM AYDIN

Eğitim programlarını destekleyerek çocuk ve gençlerin eğitimine olanak yaratmak amacıyla düzenlenen “Gala Modern” Karaköy İstanbul Modern’de gerçekleşti. İstanbul Modern Yönetim Kurulu Başkanı Oya Eczacıbaşı'nın ev sahipliğindeki geceye yaklaşık 600 kişi katıldı. Nuri Bilge Ceylan, Adnan Çoker, William Kentridge ve Sıtkı Kösemen'in de aralarında olduğu pek çok sanatçı, eğitim projelerine destek olmak için özel çalışmalar hazırladı. Raffi Portakal ile kızı Maya Portakal Bitargil, yönettikleri müzayedeyle eserleri satışa sundu. 13 sanatçının 15 çalışmayla yer aldığı destek yarışında 2 milyon 195 bin TL katkı sağlandı. Halit Ergenç de, İstanbul Modern'in 'Yok Olmadan' başlıklı sergisine paralel düzenlenecek olan eğitim programlarının tanıtımını yaptı. 

Kırmızı halı şıklığı

Yardımsever ünlülerin akın ettiği geceye göze çarpanlar arasında Cem Yılmaz, Halit Ergenç- Bergüzar Korel ve Yasemin Özilhan vardı. Ünlüler şıklıkta birbiriyle adeta yarıştı.