‘15 Temmuz Destanı' büyüledi

Piyanist Fahir Atakoğlu, Milli Mücadele ruhu için yazdığı '15 Temmuz Destanı' eserini ilk kez seslendirdi. Tarihi geceyi notalara döken piyanist, performansıyla dirilişi yeniden yazdı.

Milletin iradesinin zaferiyle sonuçlanan 15 Temmuz darbe girişimi, 4. yılında Fahir Atakoğlu’nun senfonik eseri ‘15 Temmuz Destanı’ ile yeniden yazıldı. Dünyaca ünlü piyanist Fahir Atakoğlu, Milli Mücadele ruhu için yazdığı eserini, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ve Devlet Çok Sesli Korosu ile seslendirdi. ‘İhanet, şeref, Marmaris, sela, çağrı, başkomutan, milletin evi, şehitler köprüsü ve demokrasi nöbeti’ bölümlerinden oluşan beste, ekran başındaki izleyicilere şanlı geceyi yeniden hissettirdi. Sosyal medyada beğenilerini dile getiren dinleyiciler, ‘Fahir Atakoğlu’nun her bir bestesi, neyi anlatma muradıyla yazıldıysa onu iliklerimizde hissetmemizi sağlıyor’, ‘Ruhumuzun derinliklerine kadar 15 Temmuz’u hissettik’ şeklinde yorumlarda bulundu. 

Kahramanlarımızı unutmayacağız! 

15 Temmuz hain darbe girişiminin 4. yılında ünlü isimler de sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla darbe girişimini lanetledi. Ünlüler, resmi hesaplarından Türk bayrağı paylaşarak, birlik ve beraberlik mesajı verdi. 

HÜLYA KOÇYİĞİT: “15 Temmuz hainlere, ihanete karşı verilen güçlü mücadelenin günüdür. İçleri vatan sevgisiyle dolup taşan vatandaşımızın, ülkemizi karanlığa boğmak, bölmek, parçalamak isteyenlerin karşısında durduğu, bayrağımızın ilelebet bu topraklarda dalgalanacağını bizzat gösterdiği gündür.”

BURCU ESMERSOY: “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde şehitlerimiz ve ulusumuza saygıyla... Biz birlikte güzeliz.”

ACUN ILICALI: “15 Temmuz’da canını ortaya koyarak bayrağımıza, vatanımıza ve devletimize sahip çıkan şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz. Sizi hiçbir zaman unutmayacağız.” 

ALİŞAN: “Şehitlerimizi rahmetle ve saygıyla anıyoruz. Hainlere ve darbecilere bu millet hiçbir zaman geçit vermeyecek Allah’ın izniyle.” 

IŞIN KARACA: “15 Temmuz demokrasi ve birlik günüdür. Şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnetle anıyoruz.”  

DEMET AKALIN: “O gece ezanlar susmasın diye kendi selalarına koşarak giden kahramanları unutmayacağız. Vatana, millete, bayrağa, ezana adanmışların, aldanmışlara galip geldiği o geceyi asla, unutmadık, unutturmayacağız.”

TÜLİN ŞAHİN:  “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde şehitlerimize rahmet diliyor, gazilerimize şükran ve minnet doluyuz.”

İBRAHİM TATLISES: “Biz nasıl ecdadı yad ediyorsak, gelecek nesilde 15 Temmuz kahramanlarını anacaktır” diyerek şehitler için 100 kurban kestirdi.