Ziyan ettiğim sevdalarım var!

Bengü, Işın Karaca, Yonca Lodi, Ferhat Göçer ve Yeşim Salkım gibi ünlü isimlere verdiği hit parçalarla adını duyuran Zeki Güner, bu defa kendi şarkısını kendisi söylüyor. ‘Aşk Niye Böyle’ isimli şarkısıyla besteciliğinin yanı sıra yorumcu kimliğini de gözler önüne seren Zeki Güner ile dünden bugüne pop müzik yolculuğu üzerine samimi bir sohbet gerçekleştirdik.

Neden yorumcu olmayı tercih ettiniz? Bu sektördeki insanları rahatsız etti mi?

Aslında bu bir tercih değil, kendi içsel yolculuğumdaki olmazsa olmazlardan biri. Bütün verdiğim şarkıların demolarını ben okurum. Şarkı söylemek yazmak kadar anlamlı benim için. Aslında bu 4’üncü single çalışmam. Önyargı yüzünden hiçbirinde promosyon yapmadım. “Aşk Niye Böyle’’ yine kendime yazdığım bir şarkıydı. Hikâyeyi ben anlatmak istedim bu sefer. Ama daha yol almış bir Zeki var. Rahatsız olan var mı bire bir bir şey duymadım, bilmiyorum. Neden olsunlar ki (gülüyor).   

Sizi yorumcu kimliğiyle mi göreceğiz? 

İkisi de olabilir ama bestecilik sanırım her zaman önde durur. O alanda bana inanan ve ilk günden beri tutunan sanatçı dostlarıma sonsuza kadar yazmaya devam edeceğim. Ben de onlara tutunuyorum çünkü. Şanslı bir adamım, En şahane sesler şarkılarımı söylüyor. Bu benim söylememden çok daha kıymetli inanın. Bu kadar üretirken arada benden de dinlemeleri hoşuma da gider. Ama dediğim gibi yan yana yürüyebilecek dostlar şarkıcılık ve bestecilik.

EGOMA DEĞİL ŞARKIMA HİZMET EDİYORUM 

İnsanların kafasında ‘Zeki en iyi şarkıyı kendine saklar’ algısının oluşmasından endişe ediyor musunuz? 

Etmiyorum. Çünkü haddimi bilirim. Bildiğimi sektörüm de bilir. ‘Yaralı’ ve ‘Git’ parçasını kendime yazmıştım. Ama asla Bengü ve Ferhat Göçer kadar iyi söyleyemezdim. Bu noktada egona değil şarkına hizmet etmelisin. Dolayısıyla öpüp yolladım iki şarkımı da. Emanetlerime de kendi emanetleri gibi sahip çıktılar ve durum ortada. 

Bu şarkılar yaşadıklarınız mı?

Sevgili Ziynet Sali’nin yorumladığı ‘Alışkın Değiliz’ hariç hepsi. Sevgili Ziynet’in kendi hikâyesidir o. Benimle hikâyesini paylaşmıştı ben de şarkısını yaptım. 

Sizi en çok etkileyen besteniz hangisi? Hikâyesini paylaşır mısınız?

‘Saygımdan’... Beni hâlâ derinden etkileyen tek şarkımdır. Aşkımız asla bitmiyor o şarkıyla. Hatta Bengü bilir şarkı çıktıktan 1,5 yıl sonra ben şarkıyı anlamış, hazmetmiş ve sadece onu dinledim uzun bir süre. Başımı alıp gitmeyi çok severim. Sonuna kadar bir Kova burcuyumdur. Hal böyle olunca ziyan ettiğim sevdalarım var. “Saygımdan’’ her dinlediğimde yüzüme tokat atan tek şarkıdır. 

BENGÜ İLE ÇITAYI YÜKSELTECEĞİM 

Bundan sonra kariyer planınız nasıl?  

Bestecilik tam gaz devam edecek tabii ki. Hatta bugüne kadar hiç çalışmadığım şahane isimlerle birlikteliklerimiz oldu. 2016 da sık sık denk geleceksiniz şarkılarıma. Ve her zaman aynı yolu yürüdüğüm dostlarımın albümleri var. Özellikle Bengü ile çıtayı çok yükseltmek istiyorum. Onun yeni albümü beni çok heyecanlandırıyor. Denemeye açık biri hem o hem de ekibi. Bu üretkenliği inanılmaz arttıran bir şey. Kendime gelince, daha kısa aralıklarla single yapacağım bir düet planım var.

Size müzik dünyasının karakutusu diyorlar. Bunun bir nedeni var mı? 

Öyle mi diyorlarmış (gülüyor). Sanırım çok geride durmayı seçtiğimdendir. Şarkı yazmayı o kadar ciddiye alıyorum ki inanın görünmeye zamanım kalmıyor. Haliyle insanlar hakkımda çok fazla şey bilmiyorlar. İlk kez tanıştığım sanatçılarla şunu yaşıyorum; sen çok gençsin ve mutlusun (gülüyor). Adım ve markam, sanırım insanların beni koydukları yer o kadar güzel bir yer ki, bu genç yaşımda o büyük duygulara erişmem hayret veriyor. Şarkılarım da çok duygusal olduğu için pozitif ve komik biri olmam ironi yaratıyor. Ama artık insanların da beni tanımasını istiyorum.