Zerrin Özer:Şimdiki şarkılar Fast Food

5 yıl önce vefat eden Azer Bülbül’ün ‘Duygularım’ adlı şarkısını hem arabesk hem de rock versiyonuyla seslendiren Zerrin Özer, kalbinin kapılarını AKŞAM Life dergisine açtı. Günümüz şarkılarının gelecek yıllarda dinlenmeyeceğinin altını çizen Özer, geçirdiği hastalık dönemini ve tasarım sevdasından bahsetti.

-Evinizin her yerini sizin tasarımlarınız süslüyor. Var mıydı böyle bir tasarım yeteneğiniz eskiden de?

Kendim çiziyorum, sonra yaptırıyorum. Çizimlerimin çok iyi olduğunu söyleyemem ama idare eder işte. Sonra da tarif ediyorum, olup bitiyor.

-Neden satışını yapmıyorsunuz? Alıcısı olur bunların...

Etrafımdaki insanlar da öyle diyor. Bazen arkadaşlarıma gönderiyorum ama bilemiyorum... Belki küçük bir dükkân açıp satışını yaparım.

- Bu arada sağlığınız nasıl oldu? 

- İyiyim Allah’a şükür. Bel fıtığıyla ilgili peş peşe üç ameliyat geçirdim. Ablam fizyoterapisttir, onun uzun süren terapileriyle ayağa kalkmayı başardım. Artık kendi başıma yürüyebiliyorum. Birilerinin yardımına muhtaç olarak yaşamak çok zor…

-Tekerlekli sandalyeye mahkûm oldu” haberleri çıktı hakkınızda. Bir daha ayağa kalkamayacağınızı sandı sevenleriniz. Ne kadar süre tekerlekli sandalye kullandınız?

 7-8 ay kullandım. Çok ağrılarım vardı, platinler takıldı, fazla kiloların da etkisiyle hareket edemez hale gelmiştim.

10 KİLO VERDİM 

-Kaç kilo verdiniz?

10 kilo verdim. 20 kilo daha vereceğim. Azmettim.

-”1 Şarkı 2 Zerrin” adlı bir single hazırladınız. Single’daki “Duygularım”, Azer Bülbül’ün söylediği bir şarkıydı. Hem arabesk hem rock versiyonu var single’da. 

Azer Bülbül’ün ardından yazılan “5 yıldızlı şarkıcı, 3 yıldızlı otelde vefat etti” haberleri o kadar etkiledi ki beni, bütün şarkılarını dinlemeye başladım. Ne yazık ki ben öldükten sonra Azer Bülbül’ü keşfettim.

DUMAN GRUBUNU ÇOK SEVİYORUM 

-En sevdiğiniz şarkıcı kim o zaman?

- Duman. Bayılıyorum o gruba. Keşke birlikte bir şeyler yapabilsek. Keşke beraber bir şarkı okusak…  Çok isterdim Duman’la düet yapmayı. Şebnem Ferah’ı da çok severim. 

-Günümüzde çıkan şarkıları nasıl değerlendiriyorsunuz? 

Şimdiki şarkılar fast food. Bir kenara koyup da yıllar sonra dinleyeyim diyeceğiniz bir şey çıkmaz içinden. 

-TRT Müzik’te kaç sezon program yaptınız, şimdi niye ekranda yoksunuz?

- Üç sezon yaptım. Program yapan tüm sanatçılara bütçelerde kısıtlamaya gidileceği söylendi, hepsi bitirildi. O yüzden bu sezon program yapmıyoruz, belki ileride yaparız.

-10 yıl önce yazdığınız “Bir Sarışın Küçük Kız” adlı kitabınızda Sezen Aksu’yu sert şekilde eleştirmiştiniz. Nedir aranızdaki sorun?

Benim kimseyle kavgam, küslüğüm yoktur.Kiminle var dersen, bir tek Sezen’i sayarım. Çünkü geçmişte önüme çok bariyerler koydu, yolumu çok kesti. Benimle çok uğraştı. Kitapta da anlattım zaten.

-Son yıllarda hiç görüşmediniz mi peki? Bu küslük bitmedi mi?

 Karşılaştığımızda sadece “merhaba merhaba”mız var. Bunların hepsini onun yüzüne söylediğim için size da çok rahat anlatabiliyorum.

-Bir dönem Cumhurbaşkanı Erdoğan’a olan sevginizi anlattınız. Ancak bu çok sayıda eleştiriler aldı. Sizce neden böyle oldu?

Öyle ağır bir linçle karşılaştım, öyle üzerime geldiler ki, benim Recep Tayyip Erdoğan’dan albüm için yardım istediğimi bile yazdılar. Böyle bir şey asla olmadı dedim ama sesimi duyan çıkmadı. 

ONU ÖLDÜKTEN SONRA KEŞFETTİM!

-Azer Bülbül’le bu zamana kadar tanışma fırsatınız olmadı mı? 

 Maalesef... Hayatımda bir kez bile görmedim. Şarkılarını dinledikten sonra tanıdım Azer Bülbül’ü. Keşke tanısaydım, keşke dostluğum olsaydı diye o kadar üzüldüm  ki şarkılarını dinledikçe...

-‘’Duygularım” şarkısını da onun ölümünün ardından mı söylemeye karar verdiniz?

Evet, bayıldım bu şarkıyı yorumlamasına ve ilk dinlediğim zaman “Ben bu şarkıyı söylemeliyim” diyerek yola çıktım.

-Hande Yener ve Demet Akalın hakkında ne düşünüyorsunuz?

- Şarkılarında çağı yakalamalarını beğeniyorum. Dünyayı takip etmelerini, onların tınılarını denemelerini takdir ediyorum.