Zengin lezzet yelpazesi

Mevsimsel ve taze lezzetleri Anadolu’nun yöresel reçetelerine sadık kalarak hazırlayan Kiva, Bomonti’ada, Anadolu mutfağının zengin lezzet yelpazesini misafirlerine sunuyor.

Binlerce yıllık Anadolu yeme-içme kültürünün benzersiz durağı olan Kiva, farklı coğrafyalardaki ortak kültür ve değerleri yaşatıyor. Her mevsimin şifasını ve zenginliğini mönüsüne yansıtan ve yemekleri yöresel farklılıkları gözeterek hazırlayan mekânın mutfağını şef Deniz Şahin yönetiyor. Çerkez tavuğu, beyinli gerdan, levrek marine, uskumru dolma, tereyağlı ciğer, öne çıkan lezzetler arasında yer alıyor.

Balığın en taze hali burada

Uzun süredir özlemini duyduğumuz balık, sofraları süslemeye başladı. Yaz aylarının en lezzetli balığı sardalyanın yanı sıra erkenci palamut, balık hasreti çekenlerin imdadına yetişti. Av yasağıyla birlikte 

pek çok balık türüne hasret kalan balık severler, şimdi Sur Balık’ta sardalya ve palamut özlemini gideriyor. Usta şeflerin ellerinden çıkan bu balıklar, renkli ve lezzetli sunumlarıyla müşterilere servis ediliyor.

Anadolu’nun bayram sofrası 

Anadolu’nun zengin mutfağının Kurban Bayramı sofrası, Bağcılar’da Seraf Restaurant’ta müşterilerle buluşuyor. Paylaşmanın mutluluğuyla hazırlanan geleneksel bayram sofralarını günümüz dünyasına taşıyan mekân, Kadim Anadolu’nun efsane yemeklerini tek bir sofrada buluşturuyor. Kurban Bayramı yemeklerinin klasiği “Saç tava” Seraf’ta enfes tadı muhteşem sunumuyla ziyafete dönüşüyor. “Kaburga Dolması” ise bayram sofrasında eşsiz lezzetiyle yerini alıyor.