YouTube'dan kullanıcıları çılgına çevirecek karar! O videolar ücretli olacak

Popüler dijital yayın platformu YouTube yeni güncellemeler üzerinde çalışıyor. YouTube, geçtiğimiz günlerde videolardan önce yayınlanan reklam sayısını artıracak çalışmalara imza atmıştı. Son gelen bilgilere göre platformda yayınlanan 4k çözünürlükteki videolar da yalnızca Premium kullanıcılarının erişimine sunulacak.

Donanımhaber

Video izleme platformu YouTube kullanıcıların tepkisini çekecek bir karara daha imza attı. Platform, geçtiğimiz günlerde videolardan önce çıkan reklam sayısını 10'a çıkaracak bir güncelleme üzerinde çalışıyordu. Ortaya çıkan yeni bilgilere göre YouTube, 4k videoları yalnızca Premium kullanıcılarının izlemesine olanak sağlayacak.

YOUTUBE'DAN TEPKİ ÇEKEN KARAR!

Donanımhaber'de yer alan bilgilere göre; YouTube, 4K çözünürlük seçeneğini ücretli hale getirmeyi test ediyor. Reddit'te paylaşılan bir ekran görüntüsü, 4K çözünürlük ayarının yakında YouTube Premium üyelerine özel olacağının sinyalini veriyor.

Sınırlı sayıda kullanıcıyla testlere başladığı anlaşılan YouTube, videoların çözünürlük ayarlarında 2160p (4K) seçeneği için Premium ibaresi gösterip kullanıcıları YouTube Premium satın alma sayfasına yönlendiriyor.

Konuya ilişkin YouTube kanadından herhangi bir açıklama gelmezken; 4K çözünürlük seçeneğini ücretli yapmak, kuşkusuz televizyon ve bilgisayarlardaki YouTube izleyicilerini üzecektir. YouTube Premium'un ülkemizdeki güncel fiyatı ise aylık 16,99 TL.