Yıldız Tilbe bana arabesk albüm yapmak istedi

Elif Kaya, yıllardır müzikle iç içe… 2 yıl Hande Yener’in vokalistliğinin yanı sıra birçok sanatçının arkasında sesiyle var olan genç yetenek ‘Bir Bilsen’ isimli single parçasını müzikseverlerle buluşturdu. Yarısı siyah yarısı sarı saçlarıyla fark yaratan Elif Kaya ile sizler için buluştuk ve şarkısının hikâyesini dinledik.

- Biraz kendinizden bahseder misiniz? 

Küçük bir mahallede ağaçlar içinde sokaklarda oyun oynayarak büyüdüm. Çalışma hayatıma kasiyerlik ve sekreterlik yaparak başladım. Tüm bunları yaparken yemek aralarında şarkı yazıp, beste yapıyordum. 10 yıldır müzik piyasasının içindeyim. Birçok şarkıcının albüm kayıtlarında back vokal yaptım. Metin Şentürk, Mustafa Sandal ve Sinan Akçıl ile yapmış olduğumuz düetler var.
- Neden müzik? Sizi müzikle buluşturan neydi?
Müzik benim için seçim değil, yaşamak için nefesim. Kendimi bildim bileli söylüyor ve yazıyorum. Henüz hiçbir melodinin dilime kalbime dokunmadığı küçük bir yaşta babaannem ‘şarkı söyle’ demişti. Çok şaşırmıştım. Küçücüktüm. Belki konuşmayı bildiğimden emin olmadığım bir yaşta salıncakta kalakaldım. Sonra kulağıma mırıldanmaya başladı ve onun şarkıya olan sevgisiyle müziğin sihrini ilk keşfettiğim andı. Müzik hayatımda ilk profesyonel deneyimimi Mustafa Sandal ile yaptığım ‘Var mısın Yok musun’ isimli şarkıyla başladım. Selim Çaldıran’ın bana olan inancı ve desteğiyle bu yolda yürümeye devam ediyorum.
- İlk albümünüz ‘Karanlık Dünyam’ ve sarı siyah saçlarınızla dikkatleri üzerinize çekmiştiniz. O dönem nasıl tepkiler aldınız?
‘Karanlık Dünyam’ albümüme tepkiler çok güzeldi. Özellikle nostalji severlerin bu şarkıyı bağırlarına tekrar bastıklarını gördüm. Saçlarımın insanları şaşırttığını düşünüyorum. Şu an etrafa baktığımda birçok insanın saçlarının rengârenk olduğunu görüyorum. Tabii bir o kadar bu imajı itici bulanlar da olmuştur. Şu an geldiğim noktada saçları değiştirmemem için baskı var.

HANDE CESARETLİDİR

- Hande Yener’e 2 yıl vokalistlik yaptınız. Müzik kariyerinize katkısı nasıl oldu?
Hande Yener, yaptığı işe âşık bir kadın. Sahnede insanları mutlu etmeyi ve enerjisini kullanmayı çok iyi biliyor. Onunla yaşadığım sahne tecrübesi benim için çok güzel bir tecrübeydi. Cesareti ve farklı imajlarıyla birçoğumuza yol açtığını 
düşünüyorum. 
- Single çalışmanız ‘Bir Bilebilsen’den biraz bahsedelim. Kimlerle çalıştınız ve ne kadar sürede tamamladınız?
Bir Bilebilsen Ahmet Selçuk İlkan’ın 35 Ses 35 Nefes projesinin ‘İmza’ isimli albümü için seslendirdiğim harika bir şarkı. Bizzat kendim dinleyip seçtim. Rahmetli Müslüm Gürses’in unutulmaz yorumunu defalarca dinleyip günlerce ağladım. Burhan Bayar’ın müziği, Ahmet Selçuk İlkan’ın sözleri ve Selim Çaldıran’ın muhteşem düzenlemesiyle tekrar can buldu şarkı. Gururluyum.
- Son çalışmanızda sanat dünyasından destek gördünüz mü? 
Birçok değerli isim beni arayıp ya da sosyal medyadan video ve mesajlarıyla destek verdi. Yıldız Tilbe, Linet, Özcan Deniz, Demet Akalın, Serdar Ortaç, Kutsi ve Aynur Aydın. Hatta Yıldız Tilbe prodüktörlüğünü üstlenip bana arabesk bir albüm yapmak istedi (gülüyor). 
- Dizi, reklam ve sinema filmi tekliflerine nasıl bakıyorsunuz? Kariyer planınızda öncelikleriniz arasında mı? 
Önceliğim müzik. Dizi ve reklam müziği tecrübem var ama özellikle sinema için müzik çalışması yapmak çok isterim. Fakat bir komedi filmi olursa oynamaktan keyif alırım (gülüyor). 

SOSYAL MEDYA ARAÇ 

- Müzikal yolculuğunuzda sizi besleyen sanatçılar var mı? 
Elbette beslendiğim, büyüdüğüm ve beslenmekte olduğum birçok müzisyen var. Sezen Aksu, Barış Manço, Belkıs Özener, Kamuran Akkor, Neşe Karaböcek, MFÖ, Sting, Özdemir Erdoğan, Abba, Tina Turner. Sıkça klasik müzik de dinlerim. Özellikle Chopin ve Bach çok severim.
- Sosyal medya sizin için amaç mı araç mı? 
Sosyal medya birbirimize ulaşmak ve paylaşmak için oldukça kullanışlı bir araç. Ben insanların duygularına eşlik etmek ve dokunmak istiyorum. Aramızda güzel bir köprü olduğunu düşünüyorum.