Yeni lezzet noktası

Şehrin yoğun temposundan sıkılsa da merkezden uzaklaşmak istemeyen lezzet tutkunlarını aynı çatı altında buluşturan Baskqet Steakhouse & Sports Bar, misafirlerini ayrıcalıklı tatları, konforlu atmosferi ve farklı konseptiyle ağırlıyor. Kerem Gönlüm ve eşi Elif Gönlüm’ün hayata geçirdiği mekânda sağlıklı yaşamın önemine dikkat çekiliyor. İstinye’de açılan işletmenin mönüsünde dry aged yöntemiyle hazırlanan birbirinden özel tatlardan steak bonfileye, kuzu küşlemeden lokuma birçok reçetenin yanı sıra iştah açan salatalar da yer alıyor. Sporcuların yüksek performansını koruyabilmeleri ve sağlıklı bir yaşam sürebilmeleri adına gereken protein ihtiyaçlarını karşılayabilecek ideal mönülerin de kendine yer bulduğu Baskqet, sporcu dostu yönüyle  bir adım öne çıkıyor.  

İtalyan mutfağı

İtalya’nın köklü kahve firması Caffé Vergnan, 42 Maslak’ta kapılarını açtı. Mekân, diğer şube şubelerinden farklı olarak kahve deneyimini restoran– bar konseptiyle buluşturan işletme, Caffé Vergnano 42 Maslak, misafirlerine unutulmaz bir İtalyan mutfağı deneyimi yaşatıyor. İtalyan mutfağı konusunda deneyimli şef Kazım Aksu’nun yönetiminde hazırlanan ve İtalyan mutfağını hakkıyla yansıtan birbirinden iddialı yemekler hem zarif sunumları hem de lezzetleriyle göz dolduruyor.

Ev yapımı makarna 

İstanbul’un en gözde İtalyan restoranlarından Gina, ev yapımı makarna çeşitleriyle farkını ortaya koyuyor. Makarnalar, mevsimsel içeriklerle lezzetlenirken, Akdeniz mutfağının pişirme tekniğine uygun olarak ‘Al Dante’ hazırlanıyor. Gina’nın sevilen makarna seçenekleri arasında yer alan ricotta peyniri dolgulu “Ravioli Capresi, Pomodorini, Basilico” fesleğen ve çeri domatesle hazırlanıyor.

Glütensiz lezzetler

Glüten hassasiyeti olan Çölyak hastaları dışında sağlıklı yaşamak ve zayıflamak isteyenlerin son zamanlarda beslenme alışkanlığı haline gelen glütensiz beslenme, kısa sürede birçok kişi tarafından tercih edilmeye başladı. Bu akım, çoğu kişiyi mönüsünde glütensiz yemek bulunduran restoran arayışına soktu. Anadolu Yakası’nın ödüllü İtalyan restoranı La Mia Luce, glütensiz lezzetleriyle bu soruna çözüm olmayı hedefliyor.