Ye, gül, eğlen dostlar!

ÇAĞLA GÜRSOY

cglgursoy@hotmail.com

twitter: CaglaGursoyy Instagram: CaglaGursoyy

Hareketli yaz günlerinin geride kalmasıyla sonbahar aylarında eğlence sektörü bir nebzede olsa sakinleşip inzivaya çekilir. Şimdi soğuk kış günleri geldi çattı ve İstanbul gece hayatı eski hareketine geri dönmeye başladı. Bol yemeli fasıllı mekânlar, biz Türklerin en keyif aldığı ve rağbet gösterdiği eğlence durakları. Gelin İstanbul’un en popüler mekânlarından bazılarına göz atalım.

Levendiz Arnavutköy: Uzun seneler Kuruçeşme’de konumlanan Levendiz, yeni yeri Arnavutköy’de de aynı popülaritesini koruyor. Deniz ürünleri ağırlıklı lezzetli mönüsüne Saide Guliyeva ve muhteşem orkestrası eşlik ediyor. Özellikle kalabalık grup eğlenceleri için favori mekânlardan.

Vitrin: Fancy Grup’un göz bebeklerinden Vitrin, haftanın her günü açık olan sayılı mekânlardan. Fasıl ve DJ performaslarına kıvrak oryantal şovları geceye hareket katıyor.

Kalamata: Akaretler’in klasikleşmiş mekânlarından Kalamata, lezzetli mezeleri kadar eğlencesiyle de iddialı. Her salı günü özel bir fiyat uygulamasıyla misafirlerine fırsat günü sunuyor. Kosta ve Tuba ikilisinin sahnede olduğu gecelerde ise Yunan ezgilerinin ritmine kapılabilirsiniz.

Nişantaşı: Nişantaşı’nın renkli atmosferinde keyifli gecelere imza atan bir başka mekânda Nişantaşı. Türk-Yunan mezelerinden seçmelerle hazırlanmış mönüsünü canlı müzik eşliğinde keşfedebilirsiniz. Tarihi İstanbul sokaklarının sıcak havasını hissedeceğiniz bir restoran.

Berdush: Etiler’de butik ve sazlı sözlü bir eğlence arıyorsanız fazla aramayın Berdush, tam size göre. Türk mutfağından seçme lezzetlerle hazırlanan mönü ve fasıl-oryantal keyfi. Özellikle iş toplantıları, doğum günleri, kına organizasyonları gibi özel günlerde tercih edilebilir bir mekân.

AH MAZİ...

Eğlencenin kalbinin attığı başka bir mekân ‘Ah Mazi by My Cabaret’den bahsedeyim. Etiler’in en yenisi ‘Ah Mazi by My Cabaret’. Mekânın başında sektörün tecrübeli isimleri Ergün Yıldız ve Sarp Yaman var. Mekân yüzü ise eğlenceli ve çılgın karakteriyle tanıdığımız Neslihan Yargıcı. Bu 3 isim bir araya gelir de ortaya kötü bir sonuç çıkar mı hiç! Geçen hafta sonu ziyaret etme fırsatı bulduğum restoran benden de tam not aldı. Fasıl ekibiyle başlayan gece kabare sahne şovlarıyla devam ediyor. Madame Coco tiplemesinin sahneden tüm misafirlerle ilgilenmesi ve Tina Turner’a ikizi kadar benzeyen şovmenin harika dans şovu geceden aklımda kalanlar. Mönüde favorim ise beğendi yatağında gelen Girit köfte oldu.

AVM İÇİNDE MARDİN SOFRASI

Geçen günlerde Zorlu AVM’de arkadaşlarımla sinemadan çıktık ve lezzetli İtalyan mutfağına gömülmek için Eataly’nin yolunu tuttuk. Pizza bölümüne doğru yol almışken gözümüze farklı bir dekorasyon çarptı. Bir baktım ki o modern Eataly ambiyansı içinde bildiğiniz Mardin usulü sofralar. Bu da nedir diye yakınlaşınca her çeşit yöresel Mardin lezzetlerinin yer aldığı mönüyü gördüm. Mardin’in meşhur Cercis Murat Konağı 31 Aralık tarihine kadar Eataly’nin misafiri olmuş. Tebbel, fette, muammara, bulgur köftesi gibi farklı birçok Mardin mezesinin yayık ayranıyla beraber tattık ve çok da keyif aldık. Bu lezzetleri denerken aynı zamanda özel workshop günlerinde Ebru Baybara Demir’den bu lezzetlerin yapımını öğrenebilirsiniz.