Videoyu görenler şok oldu! Van Gölü canavarı gerçek mi?

Van Gölü'nde amatör bir kameraya yansıyan görüntüler, görenleri şaşkınlığa uğrattı. Van'da yerel medya ''Efsane geri döndü'' başlığı ile verdi. Peki, dillerde pelesenk olan Van Gölü Canavarı efsanesi gerçek mi? İşte o görüntüler...

Van'ın yerel gazetelerinden Van Ekspres gazetesi, "Efsane geri döndü, Van Gölü canavarı görüntülendi" başlıklı bir video yayınladı. Görüntülerin sosyal medyaya yansımasıyla birlikte vatandaşlardan binlerce etkileşim ve yorum geldi.

Paylaşılan videoda bir canlının gölde yüzdüğü görülüyor. 3 arkadaşın tesadüfen denk gelip kayda aldığı video, Van Gölü Canavarı efsanesini tekrardan gündeme taşıdı. Sosyal medyada birçok kullanıcı Van Gölü canavarının gerçekten var olabileceğini iddia ederken birçok kullanıcı da videodaki canlının "Su Samuru" olabileceğini iddia etti.

Yerel gazetede yer alan haberde konuyla ilgili şu ifadelere yer verildi:

"Van Gölü sahilinde 'canavar' heyecanı Van Gevaş ilçesi hızla hareket eden canlı cep telefonu ile görüntülendi. Gevaş ilçesi Van Gölü sahilinde gezmeye çıkan 3 arkadaş, gölde hareketlilik fark etti. Gölde hızla ilerleyen, siyah renkli ve sırtının tırtırlı olduğu öne sürülen canlı, görüntülemeye başladılar. Bir süre sonra ortadan kaybolan canlının Van Gölü canavarı olduğunu öne sürdüler."

İşte tartışmalara sebep olan o video...