Bartın'daki maden ocağında yaşanan patlamada 41 işçinin hayatını kaybetmesi ülkeyi yasa boğdu. Sosyal medyada tek yürek olan ünlü isimler, benzer acıların bir daha yaşanmamasını temenni etti. Bartın'ın Amasra İlçesi'nde önceki akşam grizu patlaması meydana geldi.
41 madencinin hayatını kaybettiği faciada, 10 işçi tedavi altına alındı. Peş peşe gelen acı haberin ardından pek çok sanatçı ve oyuncu sahnelerini iptal ettiklerini açıklayarak, acılarını sosyal medya hesaplarından paylaştı.
KONSERLERİNİ İPTAL ETTİLER
Ebru Yaşar, Denizli'deki sosyal sorumluluk projesi kapmasında yaptıracağı hatıra ormanının son konserini iptal etti. Kenan Doğulu ve Bengü, Beyoğlu Kültür Yolu Festivali'ndeki sahnelerini ve Ebru Gündeş bir sahnesini iptal etti. Oyuncu Pelin Karahan da 'Şaşırt Beni' tiyatro oyununun İzmir'deki gösterimini ertelediklerini açıkladı. Tarkan, Mustafa Sandal, Simge, Filiz Akın, Hülya Koçyiğit, gibi isimler Instagram'dan yaşadıkları üzüntüyü ve acılarını dile getirerek, "Bir daha yaşanmasın" temennisinde bulundu.
FİLİZ AKIN: Başımız sağ olsun.
KENAN DOĞULU: Geçmiş olsun Bartın.
EBRU YAŞAR: Üzgünüm, milletimizin başı sağ olsun.
PELİN KARAHAN: Tarifi olmayan büyük bir acı.
MUSTAFA SANDAL: Milletimizin başı sağ olsun.
BENGÜ: Yüreğimiz yandı.
EBRU GÜNDEŞ: Dualarımız sizinle.
SİMGE: Geçmiş olsun Bartın.
TARKAN: Patlamada hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara şifalar dilerim.
HÜLYA KOÇYİĞİT: Geçmiş olsun Bartın, dualarımız sizlerle...
SİBEL CAN: Başımız sağ olsun.
ALİŞAN: Dualarımız yaralı madenci kardeşlerimizle.