Ucuz iPhone bekleyenlere kötü haber! Tüm detaylar sızdırıldı

Akıllı telefon pazarının lider markası Apple'ın iPhone SE modelini rafa kaldırdığı iddia edildi. Ucuz iPhone olarak bilinen ve diğer modellere kıyasla daha uygun bir fiyat bandından satılan iPhone SE 4. neslin önümüzdeki yıl piyasaya sürüleceği söyleniyordu. Ortaya çıkan sızıntılara göre Apple 2024 yılına kadar iPhone SE çıkarmayı planlamıyor.

Apple tarafından satılan ve ucuz iPhone olarak bilinen SE modeli için yeni bilgiler ortaya çıktı. Apple'ın iPhone SE 4 modelini ertelediği ya da tamamen rafa kaldırdığı iddia edildi. Önümüzdeki yıl iPhone XR kasasıyla piyasa süreceği söylentileri dolaşan SE'nin telefonlara olan ilginin azaldığından dolayı iptal edildiği söylentiler arasında yer alıyor.

UCUZ IPHONE HAYALLERİ RAFA KALDIRILDI

Apple tarafından 2016 yılından bu yana piyasaya sürülen ve ucuz iPhone imajıyla satılan iPhone SE önümüzdeki yıl satılmayacak. 2023 yılında iPhone XR kasasıyla çıkacağı tahmin edilen ve çentik tasarıma geçiş yapacağı düşünülen iPhone SE modeli 2024 yılına kadar ertelendi.

Analist Ming Chi Kuo, yaklaşan akıllı telefon hakkında dikkat çeken bilgiler paylaştı. Kuo, Apple'ın 4. nesil iPhone SE modelinin seri üretimini erteleyeceğini belirtti. Bununla bielikte Kuo, 2023 yılında tanıtılacak tahmin edilen yeni modelin 2024 yılına erteleneceğini ifade etti.

Yakın zamanlı sızıntılar iPhone SE 4 modelinin 6.1 inçlik LCD ekran, 12MP ana kamera, 7MP selfie kamera, 20W kablolu ve 7,5W kablosuz hızlı şarj destekli 3.000mAh batarya ile geleceğine işaret ediyordu. Ayrıca yaklaşan akıllı telefonun, iPhone 14 Pro serisine güç veren Apple A16 Bionic işlemci ile donatılacağı da paylaşılan detaylar arasında yer alıyor. Ancak Apple, burada A15 tercihine de yönebilir.

Apple'dan 2023'te yüzde 99 oranında kesin olarak dört farklı iPhone gelecek, 2023'ün eylül ayında iPhone 15 ailesi karşımıza çıkacak. Bazı iddialara göre seride spesifik olarak 15, 15 Plus, 15 Pro ve 15 Ultra modelleri yer alacak.