Twitter'da mavi tik curcunası başladı! Ünlüleri taklit edip kandırıyorlar

Elon Musk Twitter'ı satın aldıktan sonra birçok yenilik ve özellik getireceğini açıklamıştı. Musk'ın 8 dolar karşılığı “Twitter Blue” aboneliği olanlara mavi tik rozeti verme vaadi gerçekleşti. Ünlüleri taklit edip mavi tik alan sahte hesaplar ortalığı karıştırmaya başladı.

Aksam.com.tr

Muhammed Fatih Karabulut

Milyarder Elon Musk'ın Twitter'a getireceğini söylediği abonelik karşılığı mavi tik rozeti ortalığı karıştırdı. Twitter'a yeni bir soluk getireceğini ve özgü bırakacağını söyleyen Elon Musk, mavi tik hamlesiyle büyük bir karmaşa başlattı.

ÜNLÜLERİ TAKLİT EDİYORLAR

Twitter'a blue aboneliği ile gelen mavi tik rozeti büyük bir karmaşaya sebep oldu. Kullanıcıların aylık 8 dolar karşılığında satın aldığı blue aboneliği karşılığında onaylı hesap anlamına gelen mavi tikler kötü maçla kullanılmaya başlandı.

NBA'in ünlü isimlerinden LeBron James adında bir Twitter hesabı açan ve onu 8 dolar karşılığında onaylatan şahıs binlerce kullanıcıyı kandırdı. Ayrıca birçok haber sitesi bu hesabın gerçek olduğunu düşünerek yayınlanan mesajı manşetlere taşıdı.

İŞLERİ DAHA DA ZORLAŞTIRACAK

Joon Lee isimli bir spor yazarı Twitter'a gelen abonelik karşılığı mavi tikin büyük bir kaosa yol açacağını ifade etti. Lee, "Spor duyurularını ve haberlerini takip etmek, yeni doğrulama sistemiyle tam bir karmaşaya dönüşebilir. Sahte LeBron ve Aroldis Chapman tweetleri ortalıkta dolaşıyor" dedi.