TV filmleri sinemayla mı destekleniyor?

BUKET KAHRAMAN
buketkahramanbk@gmail.com twitter: @buketkahraman Instagram: @buketkahraman

Bu sene yüzlerce sinema filmi çekildi. Sizin sinemada izledikleriniz onlardan sadece birkaçı. Diğer çekilen filmler henüz beyazperde de gösterim şansı bulamadı. Sinema salonlarında gösterim tarihi bekleyen filmler var. Bazı çekilen filmler ise hiç sinemada gösterime giremeyecek. Televizyonda “TV’de ilk kez’ etiketiyle yayımlanan filmler dikkatinizi çekti mi? Eminim birçoğunun adını bile ilk kez duymuşsunuzdur. İşte onlar sinema filmi olarak çekilen ama gösterim şansı bulamayan filmler. Daha açık bir şekilde şöyle anlatayım. Şu sıralar film sektöründe yeni bir moda akımı var. Sinema filmi yapmak isteyen yapım firması filmi daha oluşum aşamasında televizyon kanallarına satıyor. Oradan aldığı parayla filmi çekiyor. Bazı filmler beyazperdeyi görebiliyor, bazıları ise sadece televizyonda gösterime giriyor. İki yıl önce bir film şirketinin sinema filminde oynadım. Az önce de anlattığım koşullarda filmi çektik. İki yıl oldu hâlâ salonlardan gün alınamadı. Hal böyle olunca artık ümidi kestik bizde. Yakında televizyonda izleyeceksiniz. Yani anlayacağınız biz sinema filmi çekelim derken televizyon filmine döndü. Şimdi ben televizyonun sinemaya olan bu katkısından dolayı mutluyum. Çünkü sinema sektörünün hareketlendiğini hepimiz görüyoruz. Ama durumlar böyle olunca da filmin dağıtım tarafında kaos yaşanmaması da imkânsız oluyor. Çekilen yüzlerce film salon bulma arayışına giriyor. İşte bu yüzden beklediğimiz birçok filmin beklenen tarihten ileri bir tarihte yayımlanıyor kimileri de hiç yayımlanmıyor. Bu kadar sinema filmine televizyonlar ilgi gösteriyor da neden TV  filmleri çekilmiyor diye düşünürken öğrendim; Endemol yapım şirketinin tam 11 TV filmi çekeceğini. İlk filmi tamamlamak üzerelermiş bile. İki TV kanalı TV8 ve Star TV ile anlaşılmış da. O zaman merakla bekliyoruz.

Jon Snow bile mutlu 

Sibel Kekilli’nin oynamasıyla dikkatimi çektiği o günden beri Taht Oyunları (Game of Thrones) dizisinin en büyük takipçisiyim. Özellikle ülkemizde gizli bir Jon Snow hayranlığı var. Herkes kendini bir Snow’a benzetiyor falan. İnanamazsınız. Bu benzetmelerin içinde ünlü isimlerde var ama isimlerini söylemeyeceğim. Snow’u bize sevdiren Kit Harrington dizinin yeni bölümlerinde olacak mı olmayacak mı diye biz karalar bağlarken, kendisi aynı dizide Ygritte karakterini oynayan Rose Leslie ile el ele görüntülendi. Bizde bu görüntüler sevgili demek oluyor da, onlarda ne anlama geliyor bilemedim. Ya ben Snow karakteriyle Kit’i o kadar özdeşleştirmişim ki âşık olduğunu görünce kıskandım. Jon Snow bile mutlu resmen… 

 
Kenan ‘İhtimal’le dayılığı yaşıyor 

Türk müziğinin sevilen ismi Kenan Doğulu şu sıralar iki büyük heyecan yaşıyor. Kız kardeşi Canan Doğulu’nun erkek çocuğu olacak. Kenan Doğulu ilk önce amca olmuştu şimdi de dayı oluyor. En kısa zamanda baba da olması dileğiyle deyip şimdi gelelim esas konumuza. Kenan Doğulu yeni bir albüm çıkarıyor. Çıkış şarkısı da albümle aynı adı taşıyan söz ve müziği Kenan Doğulu’ya ait olan “İhtimal” şarkısı olacak. Albümde sadece ‘İhtimal’ yeni bir hit şarkı olarak karşımıza çıkacak. Diğer şarkılar Kenan Doğulu’nun eski hit olan şarkıları olacak. Bu sefer Aykut Gürel tarafından yapılan yeni düzenlemeleriyle dinleyeceğiz. Bu albüm “Best Of” albümü gibi görünse de aslında değil. Hatırlarsanız Kenan Doğulu daha önceleri 5,5, 6,6 gibi albümler yapardı. Bu albümde işte onlara benziyor ama daha akustik bir çalışma olacak. 29 Nisan’da çıkacak olan ‘İhtimal’in klibini ödüllü yönetmen Ömer Faruk Sorak çekecek.

Bergüzar Korel albümüyle şaşırttı 

İlk defa şaşırdım. Bergüzar Korel benim çok beğendiğim bir oyuncudur. Sesinin bu kadar güzel olabileceğini hiç düşünmezdim. Belki birçoğunuz ilk kez şu an bende duyuyordur oyuncunun albüm çıkardığını. Evet, hem de Sezen Aksu’nun 70’lerden günümüze kadar gelen 12 eserini yorumladı. Yılların sanatçıları cesaret edemezken Bergüzar Korel’in böyle bir çalışma yapması beni şaşırttı. Şarkıların düzenlemeleri çok iyi olmuş. Aykut Gürel hakkını vermiş. Yalnız dikkatinizi çekmedi mi? Bergüzar’ın okumalardaki tavrı bana Zuhal Olcay’ı anımsattı. Yeni Zuhal Olcay geliyor diyebiliriz.