Türker İnanoğlu'nun son filmi cenazesi oldu!

Yapımcı ve yönetmen Türker İnanoğlu, sevenleri tarafından son yolculuğuna uğurlandı. Törende İnanoğlu'nun hayatını kaybetmeden önce kendisinin hazırladığı belgesel gösterildi.

Türk Sineması'nın ünlü yönetmen ve yapımcısı Türker İnanoğlu için TİM Show Center'da tören düzenlendi. Çoklu organ yetmezliğinden 88 yaşında vefat eden Türker İnanoğlu'nun eşi Gülşen Bubikoğlu, oğlu İlker İnanoğlu, kızı Zeynep İnanoğlu ve torunu Mavi törende hazır bulundu.

Veda töreni 'Bay Sinema' lakaplı Türker İnanoğlu'nun hazırladığı, kendi hayat hikayesinin anlatıldığı barkovizyon gösterisiyle başladı. Törene katılan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Atlas Sineması Müzesi'nde Türker İnanoğlu sergisi açılacağını açıkladı.

İlker İnanoğlu, babasından duygu dolu sözlerle bahsetti: "Vefat ettiği zaman, rahatlarım baskı kalkar zannediyordum üstümden ama çok zormuş. İçimden parça kopmuş gibi hissediyorum. Bu kadar üzüleceğimi tahmin etmiyordum. Baba seni çok seviyorum.''

Zeynep İnanoğlu, "Babam önemsediği konuları kimseye emanet etmezdi. Bugünü de kendisi planladı. Vefat durumunda benim yurtdışında olacağımı tahmin etmişti. Oradan uçağa yetişmem ve buradaki cenaze detaylarının üzerinden birkaç kez geçmiştik. Bütün planlamalar ve hazırlıklar acıyı hiçbir şekilde azaltmıyormuş'' dedi.

50 yıldır birlikte olduğu eşi Gülşen Bubikoğlu, "40 yıldır mücadeleyi birlikte verdik. Hastalık olarak zorlu zamanlardan geçtik. Belki huzur bulduğu için mutluyum" dedi. İnanoğlu'nun cenazesi, Levent Barbaros Hayrettin Paşa Camii'ne getirildi. Burada kılınan öğle namazının ardından İnanoğlu'nun naaşı Kanlıca Mezarlığı'ndaki aile kabristanlığına defnedildi.

TANSİYON YÜZÜNDEN KATILMADI

Türkan Şoray, kendisine oyunculuk kapılarını açan İnanoğlu'nun cenazesine tansiyonun yükselmesinden ve cami avlusunda insanların fotoğraf çektirmek istemesinden çekindiği için katılmadı.