Türk vatandaşlığı zor olmadı!

‘Kalk Gidelim’ de oynayan Rus oyuncu Andrey Polyanin, Türk vatandaşı oldu. Askerliğini burada yapan oyuncuyla o süreci konuştuk.

RÖPORTAJ: BiLGEN BÜLBÜL

‘Kalk Gidelim’ dizisinde rol alıyorsunuz. Nasıl gidiyor çekimler?

Takım ruhu keyifli ve motiveli olduğu için eğitici, eğlenceli ve keyifli gidiyor. Burada çok mutluyum. 

Reytinglerde üst sıralardasınız.

Başarılı senaryo ve usta bir ekip çalışmasının yanı sıra verilen emeklerin karşılığı olduğunu düşünüyoruz. 

‘Kalk Gidelim’le yollarınız nasıl kesişti?

Menajerim aracılığıyla yollarımız kesişti. Bir modellik işi için Tayland’a gitmiştim. Diziye kabul edilince apar topar döndüm. Bu sayede Staff Film ve yapımcımız Eyüp Bey ile tanıştım.  

SET BİR OKUL GİBİ  

Dizide rol almak size neler kattı?

Aldığım oyunculuk eğitiminden sonra, dizi setinde de birçok şey öğrendim. Ayrı bir okul diyebilirim. Her gün yeni bir bilgi ediniyorum.

Bir Rus olarak Türk vatandaşlığına geçtiniz. Sizin bu kararı almanızdaki neden ne oldu?

Türkiye’de yaşıyorum ve çalışıyorum. Gerek yaşamımda gerekse çalışma hayatımda zaten Türk kültürüyle iç içeyim. Bu nedenle vatandaşlığına geçmek öyle zor bir karar olmadı.

Memleketiniz Rusya’daki askerlikten nasıl farkları vardı?

Rusya’da Türkiye’de ki gibi 12 ay yapma zorunluluğu var. Ama yüzölçümü 17 bin km’2 olduğu için herkes de beni ne kadar ailemden uzak ve ne kadar soğuk bir yere gönderebilirler korkusu oluyor. Bu durum bence büyük fark yaratıyor.

Türkiye’de oyunculuk sektörünü nasıl buluyorsunuz?

Sektör geniş ve pasta büyük… (gülüyor). Ben daha çok yeniyim ama yurtiçi ve yurtdışında gördüğü ciddi talep doğru işlerin yapıldığını gösteriyor. 

Aileniz burada mı? 

Ailem yurtdışında yaşıyor. 

İlk başlarda korktum

Türkiye’de askerliğinizi yaptınız. Nasıl geçti o dönem? Size neler hissettirdi?

Askerliğin derinliği görebilmek farklı bir tecrübe tabii ki... Benim ilk korkum nasıl bir dönem geçecek acaba sorusunun cevabıydı. Diğer ülkelerin askerliğinin disiplini nasıl olduğunu bilmiyorum ama Türkiye’de disiplin ön planda. Yabancı olmama rağmen, bana bir yabancı gibi davranış hiç olmadı.