Tükenmedim! İçimden yenilendim

Nazan Öncel şarkısı ‘Gidelim Buralardan’ın ardından, Birce Akalay ve Yağmur Sarıgül’le yaptığı ‘Manidar’ isimli parçayla adından söz ettiren Alex, içini AKŞAM Life’a döktü. Popçuyla hakkında merak edilenleri konuştuk.

- Birce Akalay ile Yağmur Sarıgül’le yapığınız ‘Manidar’ isimli şarkı, büyük ilgiyle karşılandı. 

Müziği bana, sözleri Birce Akalay ve bana, düzenlemesi Yağmur Sarıgül’e ait olan ‘Manidar’ için hazırlanan video, sadece YouTube üzerinden müzikseverlerle buluşmak için yapıldı. Kısa sürede büyük ilgi gördü. Yapım şirketlerinin de dikkatini çekti. Türkiye’nin en iyi yapım şirketlerinden projeyi albüme dönüştürmek için teklifler alıyorum. 

- Nazan Öncel’in ‘Gidelim Buralardan’ parçasına cover yaptınız. Neden bu parça peki? 

Şarkıyı uzun zaman sahne çalışmalarımda söyledim ve güzel yorumlar aldım. Bu yorumlara da karşılıksız kalmak istemediğim için Nazan Hanım’a bu düşüncemi paylaşmam ilk adım oldu. Sağ olsun o da kabul etti. Nedeni ise bazen kötü zamanlar iyi olmak için vardır. Belki bir çıkış yolu... Yollar vardır kestirme diye seçtiğimiz, yolar vardır çekip gitmek istediğimiz. Bazı yollardan geri dönülmez ama o yolda başkasıyla da yürünmez. Beklersen sadece sana geleni alırsın, eğer gidersen istediğin her şeyi...

SAHNELERDEN UZAK KALDIM

- Şarkının düzenlemesinde maNga grubunun gitaristi Yağmur Sarıgül’ün imzası var. Bu buluşma nasıl gerçekleşti?

Geçen yıl ‘Sev’ adlı maxi single çalışmamda Yağmur’la stüdyoda çok vakit geçirdik. O dönemde Nazan Öncel’in parçasını yorumlamayı istediğimi kendisiyle paylaşmıştım. ‘Nasıl yaparız’ diye konuşmuştuk. Şarkıyla ilgili fikirlerimi ona söylediğimde “Güzel, iyi bir fikir” demişti. Birlikte yapmaya karar verdik ve el sıkıştık. Yağmur, düzenlemesiyle beni ve Nazan Öncel’i de kendine hayran bıraktı. 
- Sizin hiç “Gidelim Buralardan” dediğiniz oluyor mu hiç?
İnsan bazen gitmek ister her yerlerden bir yerlere... Kalmak için bir nedenin olmaması, gitmek için iyi bir nedendir aslında. Yerine koyamadığı hiçbir şeyden vazgeçemez ya insan, bazen de her şeyi önüne katıp gitmek istiyor. İşte klipteki kadın gitmiş olsa da kalpler ait kalabiliyor nasıl olsa... 
- Müzikseverler sizi sahnelerinizle tanıdı. Sonra kendinizi sahnelerden çekip, ortalarda görünmediniz. Neden?
Bir süreliğine kendimleydim. İnsanın bir yerlere gitmesi için kendinden geçmesi gerekir bazen, benim içinde böyle bir dönemdi. Doğru yöne, kendi içime bakmak. Sizlerle, sevenlerimle yeniden şarkılarımı paylaşmak adına sahnelerden uzak kalmayı tercih ettim.
- Tükenmişlik sendromu mu yaşadınız?
Tükenmedim! İçimden yenilendim. Bazı duyguları anlatacak kelimeler bulamazsın. Bu yüzden sessiz kalmayı tercih ettim diyebilirim.

OLGUNLUK DÖNEMİNDEYİM

- Geri döndüğünüzde müziğinizle birlikte dış görünüşünüzü de değiştirdiniz.  
Giden biri asla aynı kişi olarak dönmüyor. Her şey olması gerektiği için olur ve yaşanması gerektiği için yaşanır bu hayatta, belki de olgunluk dönemimin yansıması var karşınızda.