iPhone pil ömrünü uzatan tüyo! Teknoloji dehası TikTok'ta paylaştı

Akıllı telefonların en can sıkıcı taraflarından birisi de pillerinin çabuk tükenmesi. Bir TikTok kullanıcısı iPhone'larda çabuk tükenen pillerle ilgili hayat kurtaran tüyolar verdi. TikTok'ta akıllı telefonlarla ilgili öğretici videolar paylaşan teknoloji dehası yayınladığı son video ile pilin neden çabuk bittiğini açıkladı.

Aksam.com.tr

Muhammed Fatih Karabulut

Hayatın her alanında kullanılan ve yokluğu anında fark edilen akıllı telefonlar vazgeçilmez bir parça haline geldi. Akıllı telefon alırken en çok dikkat edilen özelliklerden birisi de pillerinin uzun ömürlü olması. Bazen hangi model olursa olsun telefonların şarjı çabuk bitebiliyor.

Bir TikTok kullanıcısı iPhone'larda pillerin çabuk bitmesini durduracak bazı hayat kurtaran tüyolar verdi. Öğretici videoda, Safari uygulamasında açık olan çok sayıda web sayfası olabileceğinden pilinizin daha hızlı bitebileceğini açıklıyor.

iPhone'larda telefonun arka planda açık kaldığı için enerji harcayan tüm web sayfalarının belirli bir süre sonra kapanmasını sağlamak aslında mümkün. Bu özelliğin en iyi yanı, etkinleştirildiği zaman komut sizin için otomatik olarak sekmeleri kapatacağı için endişelenmenize gerek kalmayacak ve bu da telefonunuzun performansını artıracaktır.

TEK TIKLA PİL ÖMRÜNÜZÜ UZATIN

Sekmelerin otomatik olarak kapanmasını engellemek için iPhone'da Ayarları açın. Aşağı kaydırın ve Safari'ye dokunun. Tekrar aşağı kaydırın ve Sekmeleri Kapat'a dokunun. Menüden sekmelerin bir gün, bir hafta veya bir ay sonra kapanmasını isteyip istemediğinizi seçin. En iyi bir verimliliği sağlamak için Safari sekmelerinizi bir hafta sonra kapatmanız öneriliyor.