'Tatlıses şarkısı okumak zordur'

Tekirdağ’ın Üzümü şarkısıyla Youtube dünya listelerine giren Cumali Özkaya, İbrahim Tatlıses’in ‘Sevdalandım’ parçasına cover yaptı.

Recep ASLAN

Çalışmalarınız nasıl gidiyor, yeni projenizden bahseder misiniz?

Müzik piyasasına sunduğumuz her çalışmada ayların yorgunluğu ve yılların tecrübesi yatıyor. Tekirdağ’ın Üzümü ile birlikte Youtube gibi evrensel bir platformda dünya müzik listelerine girmek her babayiğidin harcı değildir, burada çok sağlam bir ekip çalışması var. Usta yorumcu ibrahim Tatlıses’in okuduğu bir şarkıya cover yapmak yürek ister. Çünkü ilk yorumlayan kişinin altında bir performans sergilemeniz açıkçası bir intihar eylemi gibidir. 

Yaptığınız işte en büyük iddianız nedir? 

Kimsenin yapamadığını yapmak ve başarmak… Buradaki amacımız ütopik işler yapmak ve insanları şaşırtmak değil. Kendimizi yenilemek, sınırlarımızı zorlamak ve kendimizi tanımak diyebiliriz. Her yeni çalışma dönemimizde kendimizi baştan sona yenileyerek, piyasanın dayattığı yanlışlardan arınarak start veriyoruz.

‘Sevdalandım’ şarkınızın sound’unda ne gibi farklı özellikler var?

Sözleri Şakir Askan’a müziği Burhan Bayar’a ait olan bu şarkıyı yıllar önce İbrahim Tatlıses okumuştu. Prodüktörüm Hasan Basri bana bu şarkıyı yakıştırdığında çok heyecanlandım ve hemen işe koyulduk. Daha bu şarkıyı kurgularken bile ortaya bambaşka sound’da bir şarkının çıkacağını tahmin etmiştim. 

Farklılık yaratmayı seviyorsunuz. Bu çalışmanızda ne gibi değişiklikler var?

Bu çalışmamın bundan önceki çalışmalarımla tek bir ortak yanı vardır, o da daima yenilenerek ve iddialı bir şekilde hazırlanmasıdır. Müzik piyasasına sunduğumuz her çalışmamızda, en iyi isimlerle birlikte bir ekip halinde çalışıp hazırlanıyoruz. Bu konuda değişiklik yapmadığımız doğrudur. 

ELEŞTİRİYE AÇIK BİR İNSANIM

Sosyal medyadan çok güzel tepkiler alıyorum. Sevgili ve evli çiftler şarkıyı daha çok sahiplenmiş durumda diyebilirim. Amacı yapıcı olan her türlü olumsuz yorum ve eleştiriyi bile seviyorum.