Taş fırından çıkan lezzet

Sait Helvacı, beş kuşaktan beri devam eden mutfak sanatını Pendik’teki restoranında sunuyor. Mekân Anadolu mutfağı, et, kebap, taş fırından lezzetler, saray tatlıları ve kahvaltısıyla ön plana çıkıyor. Öncelikli amacının müşteri memnuniyetini, ürün ve hizmet kalitesini zirvede tutmak olduğunu söyleyen Helvacı, sundukları ürünleri “Osmanlı ve Türk kültürünün lezzetleri deneyim üstünlüğü ve eşsiz tadıyla ruhunuzu besleyecek” sözleriyle anlatıyor.

Mezelerin yeni adresi 

Arnavutköy’de bulunan Chef adlı mekân, iddialı mönüsüyle kış aylarında içinizi ısıtacak. Özellikle Girit mutfağına ait olan mezeleri misafirleri tarafından ilgi gören mekânda belen tava, çıtır hamsi, yaprak ciğer, balık kokoreç, fasulyeli işkembe piyazı, avokadolu karides de diğer öne çıkan lezzetler arasında yer alıyor. Gazi- Bilal Ateş’in sahibi olduğu mekânı Serkan Koca işletiyor.

İşe kısa bir mola 

BigChef, gün içerisinde tatlı bir mola vermek isteyenleri ev yapımı tadında lezzetlerle karşılıyor. Kış mönüsünün öne çıkan tatlarından biri olan Armutlu çikolatalı tart, ağızda dağılan hamuru ve içerisindeki yoğun çikolata tadıyla doyulmaz bir lezzet sunuyor. Kış aylarına çok yakışan bu tatlı armut çikolata ve vanilyayı birleştiren özel tarif tatlıseverlerin favorisi olacak.

Tatlıseverlerin vazgeçilmezi 

‘The Steeve By İsmet Saz’ yepyeni tatlar keşfetmek için huzurlu ve sıcak bir ortama davet ediyor. Mekânın mönüsüne ‘Avocado ve yumurta sandwich’, ‘hamsi taco’, mevsim mantarlarıyla yapılan ‘mevsim mantarlı risotto’ gibi özel lezzetler dahil oldu. Glutensiz çikolata mousse ve muzlu çikolata tart da tatlı sevenlerinin şimdiden favorileri arasında yer almayı başardı.