'Tarkan lisede yine farklı ve stardı'

17 yıldır medya sektöründe olan televizyon programcısı ve yazar Yelda Kırçuval, ‘Benimle Söyle’ adlı yarışmada jüri üyesi olmaya hazırlanıyor.

Recep ASLAN

‘Benimle Söyle’ yarışmasında genç yetenek avına çıkacaksınız. 

100 tane jürinin bulunduğu çoksesli bir projeyle geliyoruz. Benim de içinde bulunduğum 27 kişilik bir ana jürimiz var. Metin Arolat, Ferman Akgül, Ayta Sözeri gibi isimler bulunuyor. Bu yüzden yarışmacıların her şeyleriyle fark yaratmaları gerekiyor. 

‘Adapsız Kadınlar, Hayasız Erkekler ‘ ve  ‘İnsanı İnsan Acıtır’… Kitapların isimleri nasıl ortaya çıktı?

19 yaşında medya sektörüne girdim. Çıraklık dönemlerimde çok hırpalandım. Kendi kendime sektörü çözümlemeye çalışma durumum, benim algımı ve farkındalığımı o kadar açtı ki… 

Birden bire tüm adapsızlıklara, tüm hayasızlıklara, insanın insanı nasıl acıttığına şahit oldum. Bu kitapların temeli mesleğim. Mesleğimde yaşadığım yalnızlıklar, çaresizlikler ve verdiğim mücadeledir.

‘İnsanı İnsan Acıtır‘ kitabı kime yazıldı? 

Tek bir insan diyemem. Tamamen benim acıyan canıma seyirci kalan daha fazla nasıl acıtırım derdinde olan kadınlar ve sonra da erkekler oldu. Onlara ithaf ediyorum.

Magazinle aranız nasıl? 

Kimse eleştirmesin ama ben magazini seviyorum ve takip ediyorum. Beni besleyen orada yaşananlar, oradaki hikâyeler. Türkiye’nin genel resmini magazinden görüyorum.

Magazinde yaşanan birlikteliklerin ve evliliklerin kısa süreli olmasının sebebi sizce nedir?

Bir evliliğe sözleşmeyle giriyorsanız, size en başından eşinizle kocanızla nasıl davranmanız gerektiği hukuki yolla imzalattırılıyorsa zaten sıkıntı var demektir. Bunda duygusal bağ aramayın. Bu tamamen alışveriştir. Alışveriş yaparken kasada bize şu soruluyor: ‘Tek çekim mi taksit mi?’. 

Mimar Sinan Ödülleri’nde çok önemli isimlere ödül verdiniz. Bu yıl sürprizler var mı?

Geçtiğimiz yıllarda Tarkan’a “Onur Ödülü”nü verdik. Tarkan’la aynı lisede okuduk. 

Tarkan o zaman da çok farklıydı. Stardı. Sağ olsun kırmadı ve geldi. Yine çok ses getirecek, konuşulacak isimler, ödül gecemizde yer alacak. 

SIRF VİDEO İÇİN SPOR YAPANLAR VAR 

Yüzümde estetik yok. Bakım yaptırıyorum. Botoksumu ihmal etmiyorum. Uzun boylu olmanın avantajını da yaşıyorum. Deli gibi spor yapmıyorum. Haftada iki kez gidiyorum. Sırf story çekmek için spora gidenler var. Babam beni spor ahlakıyla yetiştirdi. Babam karate hocası olduğu için benim de siyah kuşağım var. Uzun süre de basket oynadım.