Tarihi dokuda farklı deneyim

Develi Samatya, Antep’in kebaplarını ve birbirinden özel lezzetlerini, Samatya’nın tarihi dokusuna karşı olan manzarasında misafirlerin beğenisine sunuyor.

Restoranda 500 kişilik toplam kapasitesiyle iki terası da özel misafirlerin ağırlanması, davetlerin verilmesi ve kutlama yemekleri gibi etkinliklerin gerçekleşmesine imkan tanıyor. Ayrıca farklı lezzetlerin hem Antep usulü hem de Develi özel lezzetleriyle birlikte harmanlandığı Samatya’da bibirinden farklı olarak yapılan tatlıların da deneyimlenebilmesine olanak sağlıyor. 

Divan’da yenilenme zamanı

Divan Grubu’nun sevilen adreslerinden Divan Brasserie Bebek ve Divan Bebek Patisserie yenilenen dekorasyonuyla ve yeni konseptiyle lezzet severleri kaldığı yerden ağırlamaya devam ediyor. Divan Brasserie Bebek’in mönüsünde ilk olarak seçilen yerel organik malzemelerle Akdeniz mirasının yoğun etkilerinin görülüyor.  Divan Brasserie’nin başlangıçlarında palamut tartar ve ağır ateşte pişmiş ahtapot ön plana çıkarken; taş fırından kavrulmuş pancarlı pizza ve acılı chorizolu pizza görülmeye değer lezzetler arasında yerini alıyor. Divan ocağından çıkan güveçte lagos balığı, ıspanaklı risotto ve pancarlı ravioli sunumuyla hem göze hem damağa hitap ederken, ızgaralarda dana bonfile, kuzu pirzola lezzette sınır tanımıyor.

Mutfakta dört mevsim

Arnavutköy’ün en hareketli caddesinde bu sene açılan gözde mekân Alexandra Cocktail Bar & Roof Top, Robin’s Kitchen’ın mönüsüyle yemek konseptine girerek en trend sosyalleşme alanı olmaya devam ediyor. Özel olarak hazırlanan gurme mönüsüyle oldukça iddialı olan Robin’s Kitchen, Boğaz hattında yeni müdavimler biriktirmeyi amaçlıyor. 40 kişilik oturma kapasitesine sahip mekân ince düşünülmüş dekorasyonuyla beğeni topluyor. 4 mevsimin mutfağa yansıdığı mönüde Ricotta Gnocchi ve Dilbalığı gibi iddialı lezzetler bulunuyor.