Suzan Kardeş, AKŞAM'a çarpıcı açıklamalarda bulundu! ''Cesaretim olsa Ajda gibi olurdum''

Suzan Kardeş, insanların estetikle birbirine benzemesini eleştirdi: “Yaşlı oyunculara zaman kazandıran dokunuşlarda sıkıntı yok ama gençlere üzülüyorum. Cesaretim olsa Ajda Pekkan gibi olmak isterdim.”

RÖPORTAJ: RECEP ASLAN

Rumeli Balkan Dernekleri Federasyonu tarafından düzenlenen Best Of Rumeli heyecanı başlıyor. 7 Kasım'da Cemal Reşit Rey Salonu'nda beşinci kez düzenlenecek gecede, Rumeli'nin en iyileri ödüllendirilecek. Yusuf Emin ile gecenin sunuculuğunu üstlenecek Suzan Kardeş, AKŞAM'a çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Bu yıl Best Of Rumeli nasıl geçecek?

Bütün Balkanların bir araya geldiği Best Of Rumeli bizim için çok önemli bir organizasyon. Beşinci yılımız, Cumhuriyetimizin 100. yılına denk geldiği için çok heyecanlıyız. Keşke savaşlar da bitse de daha neşeli şeyler yapsak. İlk etkinliğin ilk ödülünü ben almıştım. Tabii ki heykelin de özelliği çok güzeldi. Ödül, gerçek Rumelili Atatürk heykeliydi. Bu yarışmaya katılan herkesin evinde bir Atatürk heykeli olacak.

Ödülü aldığınızda Rumeli albümü çıkaracağınızı söylediniz. Albümü tamamladınız mı?

Sözümü tutmaya çalıştım pandemi oldu, bizi durdurdu ama yine de yaptım. Fakat ben de fark ettim ki kendimde çok fazla Rumeli türküsü söyleme duygusu yokmuş. Ben de, gençlere hitap etsin diye daha farklı yorumladım. Albüm çıkaramadık ama parça parça yayınlıyoruz.

HİKAYELERİM HAZIR

İlk konuştuğumuzda 'Bir Rapçinin marş yapmasını çok isterim. O duyguyu daha iyi anlatacaklarını düşünüyorum' demiştiniz. Norm Ender'in 'Parla' isimli 100.yıl marşı çok sevildi. Siz nasıl buldunuz?

Kalp kalbe karşı derler. Benim içinden geçmişti sevgili Norm Ender yaptı. Raple insanlar hislerini ve düşündüklerini daha iyi aktarabiliyor. O da bunu çok güzel başarmış.

Hayatınızı beyaz perdeye taşımak ister misiniz?

Elbet taşınacak ancak bunu ben yapmayacağım.

Yaşarken izlemek ister misiniz peki?

Yaşarken görür müyüm bilmiyorum ama kendi yazdığım hikayelerim hazınra bekliyor. Belki yaşarken onları görürüm. Balkanlarla ilgili 10 hikayem var. Bir tanesi senaryolaştırıldı, o da şu anda rafta.

Peki estetik yerine makyaj yeterli mi?

Yaşlı burnu, makyajla gençleştiremezsin. Bazı yüz hatları var onları çok değiştiremezsin. Erkeklerde fazla bir şey yapamıyorsun.

Hiç makyaj yapmak istemediğiniz birisi oldu mu?

Var, iki belki de üç kişi. Ama bu isimleri alamazsınız benden (gülüyor).

Proje seçerken nelere dikkat edersiniz?

Ben Pitbull köpeği gibiyim. Hedef göster bana gideyim. Bu kollektif bir iş. O zincirin parçalarından biri bensem orada oluyorum. 'Balkan Ninnisi'ne beni istediler ama benim onu yapacak halim yoktu, zaman ayıramadım. Oraya zarar vermemek için kabul etmedim.

YOK OLMAMAK İÇİN SOSYAL MEDYADAYIM

Sosyal medyayla aranız nasıl?

Yok olmayı sevmediğim için orada da var olmayı seviyorum. Elimden geldiğince dahil oluyorum.

Peki hiç dijital zorbalığa maruz kaldınız mı? Kötü yorumlar sizi rahatsız ediyor mu?

Kötü insan her yerde var. Yazsınlar, umurumda değil. Bizim yapacaklarımız daha güzel şeyler. İnsan bunu cehaletle yapıyor ama zamanla yaş aldıkça hata yaptığını anlıyor. Tepki vermek bize yakışmaz. Mahkemeye vermekle falan hiç uğraşmam.

BİZİ ESTETİĞE ÖZENDİRİYOR

Makyajdan geldiğiniz için sormak istiyorum, sosyal medyada herkesin estetikle tek tip hale geldiği söyleniyor. Sizin estetiğe bakış açınız nasıl?

Evet birbirlerine benziyorlar ama insan kendine iyi hissedeceği şeyi yapmalı. Ben küçücük genç kızların birilerine özenmesine üzülüyorum. Keşke kendi güzel taraflarını keşfedip onları ortaya çıkarsalar. Ben şahsen tipleme dışında çok fazla yüz değiştirme taraftarı değilim ama cesaretim olsa Ajda Pekkan gibi dolaşırım ki cesaretim yok. Biz Ajda'ya özenmiyor muyuz? Sinir oluyorum hatta bizi özendiriyor diye (gülüyor). Mesela çok iyi bir oyuncusun, yerini dolduracak kimse yok ama yaşın ilerliyor. Biraz estetik biraz makyajla zaman kazanırsın ve role devam edersin. Bu bana hiç ters gelmiyor aksine çok da doğru buluyorum.

KALP KIRMAMAK İÇİN DOKTORA GİTTİM

Sektörde hiç kalp kırıklığınız oldu mu?

Olmaz mı! Ağzı bozuk bir kadınım, doktora gittim tedavi için. 'Bana bir ilaç yaz, Allah korusun birisine bir şey söylerim' dedim. 'Suzan Hanım bu da sizin deşarj yolunuz yapacak bir şeyim yok' dedi. 62 yaşındayım, kalp kırmamama ihtimalim yok. Kırmışımdır da kırılmışımdır da.

Çok da mücadeleci bir kadınsınız. Hiç pes ettiniz mi?

Hayır asla! Beni pes ettirecek tek şey ölüme yakın hastalıklı bir zaman... Bunu da inşallah yaşamam da 'tak' diye devrilirim.