Süs püs sevmem

SEVCAN BÜYÜKTURGAY

sevcaningardirobu@gmail.com

Deniz Çakır, yine siyah önden düğmeli elbisesi ve beyaz spor ayakkabılarıyla. Çantası ve gözlükleriyle iyi ki bir renk katmış. 

Her daim şirine 

Ece Erken, yaş aldıkça güzelleşiyor. Kırmızı omuzu açık bırakan bluzu, pantolonu ve spor ayakkabılarıyla spor şıklığı içinde genç kızlara taş çıkartır güzellikte.

Renk cümbüşü 

İpek Tanrıyar, gri saçlarından sonra kendine farklı bir tarz yarattı. Ama ne saçları ne de bu tarz ona yakıştı. Eteği, tişörtü, çizmeleri tek parçalar halinde belki güzel olabilir. Yine de renk cümbüşü içinde olmamış. 

Model gibi

İdil Fırat, alt tarafı bir kot pantolon, gömlek ve deri ceket giymiş. Ancak silver ayakkabı ve çantası star… Fit fiziğiyle hoş mu hoş kesinlikle.

Çuval giysem yakışır

Deniz Akkaya’dan başka kimseye yakışmayacağını düşündüğüm kombinlerden. Ne tulumu ne de ayakkabılarını başka biri üzerinde hayal bile edemiyorum. Gözlükler, saç, sıfır makyaj… Çuval giyse yakışır. 

HANIM HANIMCIK  

Naz Elmas, siyah üzerine mavi çiçek desenli diz üstü elbisesi ve ayakkabılarıyla hanım hanımcık. Doğal saçları ve yüzü de yapma bebek gibi görünüyor.

MARILYN MONROE STİLİ

1 Haziran 1926 doğumlu Marilyn Monroe’yu doğum günü haftasında stil ve tarzı ile anmadan geçmeyelim. Hollywood’un en efsane isimlerinden kuşkusuz ve ölümünün üzerinden 56 sene geçmesine rağmen, tarzı ve kostümleriyle günümüzde hâlâ moda dünyası izlerini yaşatıyor. Filmlerinde giydiği kostümler ayrı, günlük hayatta kullandığı parçalar hâlâ günümüz modasını yansıtmakla kalmıyor, baştan aşağı makyajı ve saçı hâlâ taklit edilen bir ikon o. Marilyn’nin “The Seven Year Itch” filminde 1955 yılında giydiği beyaz elbise moda dünyasına ilham veren en önemli elbiselerdendir. Ne sıfır beden bir kadın ne de uzun boylu bir kadındı ama vücudunu giydiği kostümlerle o kadar güzel göstermeyi başarıyordu ki hem kadınsı hem de sevimli görünmeyi başarabilen ender güzellerden biriydi kuşkusuz. Bu yüzden de unutulmaz bir ikon olarak tarihe adını yazdırdı.