Steakhouse ve kokoreç bir arada!

İletişim: barko61@gmail.com baris.kocaoglu@aksam.com.tr

Steakhouse dünyasında uzun zamandır hizmet veren Osman Şengül, yılların birikimini kendi açtığı mekânında topladı. Etiler Alkent’in içinde Bazilik Grill Restaurant adını verdiği mekânın kapılarını açan deneyimli şef, yeni lezzetleriyle kaliteli yemeğin adresi olmaya aday. Kendi çiftliğinden özel olarak üretilen etleri güvenilir bir şekilde sunan Bazilik, kısa bir zaman önce kapılarını açtı. 350 metrekare üzerine kurulu mekânın toplam kapasitesi yaklaşık 130 kişi iken, özel müşteriler için VIP bölüm mevcut. Büyük bir sermaye yatırımı ile Bazilik Restataurant’ı açtıklarını belirten Şengül “20 yıllık et dünyasındaki deneyimimi burada ortaklarım ve ekibim ile en iyi şekilde misafirlerimize sunmayı hedefliyoruz. Bu konuda güvenimiz tam” dedi.

Japon mutfağında yenilik zamanı 

Çağdaş Japon mutfağının ödüllü temsilcisi Zuma, yenilenen mönüsüyle ayrıcalıklı bir deneyim sunmaya devam ediyor. Zuma, otantik modern Japon mutfağını yansıtan imza tatları arasına, “Zencefil ponzu et tartar, osetra havyar ve nori ekmek”, “Izgara kuzu karski, karabiberli wafu sos” ve “Izgara deniz tarağı, tereyağlı japon eriği sos” gibi bahar aylarına özel yeni mevsimlik lezzetler ekledi. Yeni lezzetlerin yanı sıra, akşam yemeklerinde, Zuma şefinin özel olarak hazırladığı tadım mönüsü de artık deneyimlenebilecek. “Daikoku mönüsü”, 12 çok özel mevsimsel tatlarıyla hazırlanıyor.

Mevsime uygun lezzetler

Big Chefs, sezonun fit trendlerini içinde barındıran yenilikçi mönüsüyle yaza damga vurmaya hazırlanıyor. Büyük Şefler’in yenilenen yaz mönüsünde, kahvaltıdan atıştırmalıklara, salatalardan ana yemeklere, çorbalardan tatlılara leziz seçenekler yer alıyor. Mekanda yer alan lezzetlerin en özel yönü geleneksel reçetelerden ilham alması ve taze ürün kullanımı… Besleyici, sağlıklı, mevsime uygun lezzetleriyle mekân bu sezonda müdavimlerinin buluşma noktası olacak.