Sokak kızı bizi anlıyor

BUKET KAHRAMAN

buketkahramanbk@gmail.com

twitter: @buketkahraman Instagram: @buketkahraman

Nazan Öncel’i anlatmak istiyorum mesela kelimelerle,  ama hangi kelimeleri birleştireceğimi bilmiyorum. Toplasam da, çıkarsam da, çarpsam da, bölsem de biliyorum olmayacak. İsmini duyduğumda usulce nefes alıyorum. Öyle hızlı hızlı alsam nefessiz kalacağım biliyorum. Tanışma imkânınız olmuşsa çok şanslısınız. Hayat felsefesini bir gram görebildiyseniz hele, yolunuz uzundur demek ki. Tanışmış olup da sadece selfie çektirdiyseniz eğer size geçmiş olsun. Neden mi? Geçtiğimiz hafta Nazan Öncel’e Samsun’da ki konser seyahatinde eşlik ettim. Bir buçuk günlük yolculuğumuzda fark ettim ki öğretmen ve öğrenci gibi olmuşuz. Yediğimiz içtiğimiz gezdiğimiz bize kalsın. Gelsin sahne zamanı... Samsun’un bütün gençleri oraya gelmiş. Mekân dolup taşıyor… Nazan Öncel sahneye çıkmadan şarkıları yüksek sesle söylenmeye başlıyor. Herkes ‘Sokak Kızı’nı bekliyor. Herkesin derdi büyük çünkü. Kimileri aşk hırsızı kimileri kalp yangını… Fark ettim ki Nazan Öncel onlarla dertleşiyor. Onların yüreğindeki yangını öyle bir hissediyor ki bazı anlarda onlarla aynı ateşte yanıyor bile..  Yeniden dertleşmek isteyenlere müjdeli bir haber vereyim. Nazan Öncel 9 Aralık’ta Garaj İstanbul’da olacak… Hadi o zaman ne duruyorsun?

Yeni pop şarkılar yüzümüzü güldürüyor

Müzik sektörü yine çok hareketli  günler yaşıyor şu ara..  Yeni şarkılar geldikçe hele bir de güzel şarkılar geldikçe yüzümüz gülmeye başladı.  O şarkılardan biri çok sevdiğim arkadaşım Behzat Uygur‘un yeni single çalışması. Behzat Uygur deyince kafanız karıştı biliyorum.  Ama bu Junior olanından. Behzat Uygur’un oğlu, Nejat Uygur’un torunu. “Benimsin” isimli single çalışmasını geçtiğimiz haftalar DMC müzik etiketiyle müzikseverlerle buluşturdu. Behzat’ı sadece arkadaşım olduğu için yazdım dersem valla taş olurum. Çok kaliteli bir iş yapmış.  Şarkıdan aranjeye, albüm kapağından klip görüntülerine kadar hepsi projeye nasıl özendiğini gösteriyor. İlk single çalışman “Dolunay”dan sonra  “Benimsin” ile yolun açık olsun.

MUSTAFA SANDAL UĞURLU GELDİ

Yeni bir klip izledim. İsmi aslında dikkatimi çekti. “Erkekler” çok iddialı değil mi? Cesaretli bir kız olmalı Dilara… Şarkıcılığının yanı sıra ünlü bir Balerin Dilara... İspanya’nın en ünlü koreografı Marco Bazquez ile birçok dünya starıyla birlikte dans etmiş. Onlardan biri de David Bisbal… Dilara bir zamanlar Türkiye çok konuşulmuştu. Hatırlarsınız belki de Mustafa Sandal’ın “İndir” klibinde oynamıştı. Mustafa Sandal ile birlikte yaptığı dans figürleri de uzun zaman konuşulmuştu. 

GÖRÜMCE GUPSE 

Fark ettim ki sosyal medya da birçok kişi Gubse Özay’dan nefret ediyor. Ama bu nefretin tek nedeni erkek arkadaşı Barış Arduç. Gupse ağzıyla kuş tutsa yaranamayacak gibi. O kadar büyük bir hayranlık var ki Barış’a karşı, sırf sevgililer diye sırf Barış’ı paylaşamadıkları için garibim Gupse’ye olanlar oluyor. Kız kendi sinemasını yarattı resmen birkaç yıl içinde. Biz çok komiğiz diye bas bas bağıranlar gibi de değil gerçekten komedinin hakkını vermiş. Gupse Özay filmleri var artık.  Görümce’de onlardan bir tanesi... Buğra Gülsoy ve Eda Ece ile başrollerini de paylaşan Gupse, görümce olsa her halde bu kadar olurdu. Bakalım gişede durumlar ne olacak?