Şilan Makal: Tesadüfen oyuncu olmadım

Tarih öğretmenliğini bırakıp ‘Yeni Gelin’ dizisiyle oyunculuğa göz kırpan Şilan Makal, sektörde kalıcı işlere imza atmak istiyor. Makal, “Sağlam adımlar atarak oyunculuğumla konuşulmak istiyorum” dedi.

Bilgen BÜLBÜL

İlk oyunculuk deneyiminiz olan ‘Yeni Gelin’deki Dilan karakteriyle geniş bir kitleye ulaştınız. 

Dilan, çok değişim yaşayan ve yeni yeni büyümeye başlayan bir karakterdi. ‘Yeni Gelin’ dizisinde Dilan’ı canlandırmak benim için çok güzel bir anı ve iyi bir tecrübe oldu. Dilan, önce kötülükle beslenen bir karakterken sonrasında bunu kendini korumak için bir zırh gibi giydiğini fark etti ve içinde büyümeye çalışan kızı ortaya çıkardı. İnsanlar da sevdiler Dilan’ı. Tatlıydı bence. 

HEP DAHA İYİSİ OLACAĞIM 

Peki, yeni projeniz ne olacak, sizi ne zaman ekranlarda göreceğiz?

Şu anda net bir anlaşmam olmadığı için bir şey söyleyemiyorum. Fakat çok firmayla görüştüğümü ve öyle ya da böyle anlaşamadığımızı söyleyebilirim. Benim bir projeyle görüşürken en çok önem verdiğim şey, projenin hikâyesi oluyor. Okuduğum projenin içerisinde kendimi hayal ettiğimde içimi mutluluk kaplaması ve heyecandan kelebekler uçması gerekiyor.

Yeni dönem oyuncularından biri olarak, sektörü nasıl değerlendiriyorsunuz?

Her sektörde olduğu gibi burada da eksiklikler var. Fakat bu mesleğe yeni başlamış biri olarak şu an benim ahkam kesmem doğru olmaz. Kendimi baz alarak sadece söyleyebileceğim şu ki; ben tesadüfen oyuncu olmadım. İlk projem için de bu geçerliydi ve bundan sonrası içinde böyle olacak. Diziye girmeden öncesinde de ciddi bir eğitim sürecinden geçtim. Çok disiplinli biriyim ve hep daha iyisinin olduğuna inandığım için çalışmak konusunda tatminsizim. 

Uyumlu biri misiniz? İnsan ilişkileriniz nasıl?

Beni tanımayanlar çok burnu büyük falan sanıyor. Tam tersi çok insancıl biriyimdir. Özgüvenim yüksektir ama bunu çok konuşarak, kendini öne atarak yaşayanlardan değilim. Daha az ve öz konuşanlardanım diyebilirim.

Gelecek planlarınız arasında neler var?

İnsan ömrünün ortalama 80 yıl olduğunu düşünürsek, önümde tecrübe edebilecek daha çok fazla şey olduğunu düşünüyorum. Spontane yaşamayı seviyorum. Fakat şu anki yaşam döngüsünden dolayı, spontane yaşam bile artık bir şekilde planlanıyor. Daha yapmadığım çok fazla şey var. Kariyerimde sağlam adımlar atarak oyunculuğumla konuşulmak istiyorum.

"Güzelim diye bir iddiam yok. Benden daha güzel olan insan görüyorum "

Deli dolu bir rol istiyorum 

Bundan sonra nasıl bir karakter canlandırmak istiyorsun?

Daha çok gencim. O yüzden öncelikle genç enerjimi yansıtan bir projede yer almak istiyorum. Kabına sığamayan, deli dolu bir kız da olabilir, tramvatik bir aileden gelen problemli bir genç kız da olabilir. Fakat günümüzde yaşananlara ışık tutan bir karakter olmasını istiyorum.

SOSYAL MEDYA ÇOK ACIMASIZ

Güzelliğinizden dolayı önyargıyla yaklaşanlar oluyor mu?

Benim özellikle güzelim diye bir iddiam yok. Benden daha güzel olan bir sürü insan görüyorum. Beni daha çok yoran şey; ‘’Bu kızı ne kadar büyüttünüz, (bilmem kim) daha güzel’’ gibi yorumlar görmek oluyor. Ben kıyaslamıyorum ki! O yorumu yapan kıyaslıyor. 

Gelen yorumlardan etkileniyorsunuz o zaman?

Eskiden daha çok bakardım. Artık eskisi kadar bakmıyorum. Sokaktaki insanlar çok sevecen yaklaşıyor. Sosyal medyada insanlar çok acımasız ve istedikleri her şeyi yazabileceklerini düşünüyorlar.

Hayatta vazgeçemem dediğiniz şey nedir?

Annem ve ailem.