Sen bir aysın Narin! AKM'de ağlatan türkü!

Yavuz Bingöl, Oktay Kaynarca ve Elif Buse Doğan, ‘Sen Bir Aysın' adlı türküyü canice öldürülen Narin'e söyledi. Narin için şiir de okuyan Kaynarca, “Narin'i unutturmayacağız” dedi.

Akşam Gazetesi

Bu yıl 6'ncısı düzenlenen Halk Müzikleri Festivali'nin kapanış gecesinde Yavuz Bingöl, Elif Buse Doğan ve Oktay Kaynarca AKM'de birlitke sahneye çıktı. Ünlü isimler, ölümüyle ülkemizi yasa boğan 8 yaşındaki Narin Güran için 'Sen Bir Aysın' adlı türküyü seslendirdi. O sırada sahnedeki perdeye Narin'in portresi yansıtıldı.

'UNUTTURMAYACAĞIZ'

Türkünün ardından kendi yazdığı 'Bir kızı olmalı insanın arkadaşım' şiirini de okuyan Oktay Kaynarca, "Bu arkada fotoğrafını gördüğünüz meleği anmak istedik. Bu memleketin kadınlarının ve çocuklarının makus talihinin değişmesine inandığımız için, onu öyle gülümseyen fotoğrafıyla görmek istedik. Memleketin gündemi değişir, her şey unutulur ama bu kez unutturmayacağız" dedi. Öte yandan gecede Yavuz Bingöl nişanlısı Nilşah Ağaoğlu'na kuliste evlilik teklif ettiğini itiraf etti. Bingöl, düğünlerinin ise 25 Ekim'de Ayvalık'ta olacağını dile getirdi.