Selviye Hürriyet, AKŞAM'a konuştu! ''Güldaniye Hala aslında benim''

TRT 1'de yayınlanan ‘Balkan Ninnisi' dizisinde ilk oyunculuk deneyimini yaşayan Instagram fenomeni Selviye Hürriyet, ‘'Balkan şivesine, toplum içinde yapılan esprilere çok hakimim. Güldaniye hala karakteri aslında benim'' dedi.

GÜLCAN TEZCAN

Balkan mizahı yaptığı videolarıyla Instagram fenomeni olan Selviye Hürriyet, Balkan Ninnisi dizisinde Güldaniye Hala karakteriyle beğeni topluyor. Bu ilk oyunculuk tecrübesini "Kendi mutfağımda yemek pişirmeye geldim'' diye tarif eden Hürriyet, Instagram'da mizah yapan kadınlar arasında öne çıkan isimlerden biri. Önce yaptığı dublajlar, oluşturduğu karakterler, çektiği videolarla dikkat çekti. Balkan kültüründen beslenen esprileriyle dijital ekranda ciddi bir takipçi sayısına ulaşan Selviye Hürriyet, "Balkan kültürüne ve Balkan şivesine, toplum içinde yapılan esprilere çok hakimim. Çünkü ailem Balkan göçmeni. Hep bir ayağımız burada olduğu için, zaten burayı yaşıyoruz çocukluğumuzdan beri" sözleriyle nasıl bir zeminden beslendiğini özetledi.

ELEŞTİRİLER OLUMLU YÖNDE

"Güldaniye hala karakteri aslında benim" diyen Selviye Hürriyet, bu karakter yazılırken kendi videoları için oluşturduğu karakterlerden de esinlenildiğini ancak isim değişikliği yapıldığını söyledi. Hürriyet, 'Oyunculuğa devam edecek misiniz?' sorusuna "Buraya gelirken neler yapabileceğimi bilmiyordum. Fakat en azından güvendiğim bir şey vardı; içinde büyüdüğüm Balkan kültürü. Kendi mutfağımda yemek pişirmeye geldim. Ama başka bir projede nasıl olurum, nasıl görünürüm, nasıl yaparım bilmiyorum. Şu an evet beğeniliyor. Kötü eleştiri hiç almadım çok şükür şimdiye kadar. Ama başka bir projede, başka bir rolde ne olur bilemem. Bir dönem dizisi olsa isterim açıkçası. Yine bir risk alıp denerim belki de" yanıtını verdi.

AMACIM FENOMEN OLMAK DEĞİLDİ

Fenomen olmak için ortamın dümen suyuna gitmeyen, toplumsal konularda takipçi kaybederim korkusu duymaksızın sözünü söyleyen ve bunu zekice kurgulanmış mizahi bir dille yapan Selviye Hürriyet, bu tercihini "Hiçbir zaman takipçi kaygım olmadı. Çünkü sosyal medyaya benim baktığım pencere çok farklı. Evet, sosyal medyadan kazanç sağladığım oldu. Hâlâ sağlıyorum da. Fakat yapmak istediğim şey bu değildi. Çok fazla takipçiye ulaşıp fenomen olayım değildi açıkçası benim amacım. Kültürel mizah yapıyorum ve yeri geldiğinde de sözümü söyleyebiliyorum. Bu anlamda kültürel mizah yapmanın beni çok güzel yerlere getirdiğine inanıyorum" sözleriyle anlattı. İngiltere kraliçesinin ölümünden sonra çektiği videolar ile de dikkat çeken Hürriyet, "Hiçbir ölümle bu kadar alay edilmez. Ama sömürgeci İngiltere'nin sebep olduklarını ve yaşatılanları bildiğim için bunun mizahını yaparak tepkimi gösterdim. Mizahla bir şeyler anlatıldığında insanların aklında daha çok kaldığını düşünüyorum" şeklinde konuştu.