Selami Şahin’den sürpriz proje

BUKET KAHRAMAN

buketkahramanbk@gmail.com

twitter: @buketkahraman
Instagram: @buketkahraman

Usta sanatçı Selami Şahin’den kıskandıracak cinsten süper bir albüm projesi geliyor. Bunca yıllık Selami Şahin şarkıları proje albümünde toplanıyor. Diğer proje albümlerden farkı ne diye soracaksanız. İşte benim en heyecan duyduğum kısımda şu; bu projede sadece no name isimler yer alacakmış. Yani ustanın unutulmayan en özel parçalarını onlar seslendirecekmiş. Gerçi proje şu an hazırlık aşamasında ama Selami Bey, ince eleyip sık dokuyormuş. E kolay değil bunca yıllık sanat hayatının en özel şarkılarını ilk kez sesini duyacağımız isimlere okutacak. Vallahi tam bir okuldan ne farkı var. Bakalım bu projenin altından nasıl kalkacaklar. Kim Selami Şahin okulundan mezun olacak? Benim aklıma hemen Selami Şahin’in müzisyen oğlu Lider Şahin’in projede yer alıp almayacağı sorusu geliyor. Gerçi ben İrem Derici ile birlikte bir düet yapmalarını bekliyorum. İki sevgiliden, Sevgililer Günü’nde imrendirecek bir düet gelse güzel olmaz mı? Gerçi İrem, eminim düet kelimesini bile duymak istemiyordur. Ne de olsa düet yapmadığı kimse kalmadı. Şaka bir yana onun da bu kadar sesi uyumlu olmasaydı arkadaş! Kime selam verse düet teklif ediyor ne yapsın!

Bengü’ye amatör sevgili

Yakın bir zamanda aradığı aşkı bulan popçu Bengü için her şey yazıldı çizildi. Kimileri yaptığı paylaşımları fazla duygusal buldu kimileri de destek verdi. Özellikle Bengü’nün erkek arkadaşı Selim Selimoğlu kim olduğuna dair yapılan açıklamalar bir hayli dikkatimi çekti. Bir sabah kuşağında yayımlanan magazin programında Selim Selimoğlu için asıl mesleğinin peynir tüccarı olduğu söylendi. Ama ben Selim Selimoğlu’nun arkadaş çevresinden Rizeli ünlü bir armatör olduğunu duydum. Genellikle gemiler üzerine işler yapıyormuş. O zaman bu yanlış bilgiyi düzeltelim. Sanırım internette yazan Peynirci Selim Selimoğlu’yla karıştırılmış.

ANNELER GÜNÜ’NDE ANNEYLE KONSER!

Bu yıl bir değişiklik yapın derim. Şimdi size Annenizin favori çiçeğine göre onun sevebileceği konserleri önereceğim. Bu Anneler Günü’nde ona küçük ev aleti yerine büyük konserler hediye etmeye ne dersiniz?

AYÇİÇEĞİ

Trakya’nın neşeli kadınları ayçiçeğine bayılır. Onların enerjisine ancak Hadise’nin 14 Mayıs’taki İzmir Optimum’da olacak konseri yakışır.

PAPATYA

Sade ama güzel papatyaların kokusuna bayılan annelerimiz için Candan Erçetin’in 14 Mayıs Bostancı Gösteri Merkezi’ndeki konserini önerelim.

ORKİDE

Bazı kadınlar orkide gibidir. Sessiz, sakin, asaletiyle herkesi etkisi altına alan… Senin annen de onlardan biriyse şu konser tam size göre: Haybeden Şarkılarla Sıla, 14 Mayıs’ta Çukurova Üniversitesi Açık Hava Amfisi’nde konsere geliyor

PASİFLORA

Sakinleştirici etkisiyle bilinen pasiflora, klasik müzikle özdeşleşiyor. O zaman sizlere İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin düzenlediği Anneler Günü’ne özel piyano eşlikli şan resitalini öneriyorum. Mekân; Yeldeğirmeni Sanat

BEGONVİLLER

Begonviller yazın habercisidir. Her yeri saran pembe-mor taç yaprakları Ege sahillerini hatırlatır. Anneniz begonvil seviyorsa, en iddialı yaz konserlerinde size eşlik edebilir. Ben de size çok eğleneceğiniz konserleri yazıyorum. Mabel Matiz ve Kalben, birbirini takip eden iki ayrı konserle 14 Mayıs’ta ODTÜ MD Vişnelik’te sahne alacak. Son zamanların en çok konuşulan ismi Sulukuleli ünlü rapçiler Tahribad-ı İsyan’da aynı gün Türkiye’nin en kapsamlı hip hop festivali Hip Hop Jam’da sahne alacak. 

LALE

Mitolojide lalenin enteresan bir hikâyesi var. Efsaneye göre yaprağın üzerindeki çiğ tanesine yıldırım düşer. Böylece çiğ tanesi ve yaprak alev alır. Daha sonra donarlar ve lale meydana gelir. Lalenin ortasındaki koyuluk da yanma anlamına gelir. Anneniz lale seviyorsa onu hikâyesi, atmosferi ve manzarasıyla büyüleyen mekânlara götürmenizi tavsiye ederiz.  Yani; Sait Halim Paşa Yalısı’nda Boğaz’a karşı caz eşliğinde brunch keyfi Anneler Günü’nde sizi bekliyor.