Şehrin gelenleri gidenleri

ÇAĞLA GÜRSOY

cglgursoy@hotmail.com

twitter: CaglaGursoyy 
Instagram: CaglaGursoyy

Bu haftaya, yeme-içme sektörü çalışanlarını ve eğlence severleri şaşırtan bir haberle başladık. İstanbul’un ünlü alışveriş merkezlerinden Akmerkez’in giriş katındaki sevilen kafe ve restoranlardan Papermoon, Vakko Patisserie ve Starbucks’ın da aralarında bulunduğu 6 mekânın bazı bölümlerine yıkım kararı geldi. 4 sene önce yapılan plan değişikliğinde inşa edilen alanlar projeye aykırı bulundu. Belirlenen metrekare limitinin aşıldığı tespit edilen mekânların yıkımı 17 Ocak’ta gerçekleştirilecek. Özellikle Papermoon senelerdir iş dünyası ve cemiyet hayatının en uğrak mekanlarından biri… Seveni ve müdavimi çok. Fiyatlar yüksek ama yemeği bir o kadar lezzetli, servisi bir o kadar itinalıdır. Daha geçtiğimiz haftalarda arkadaşım Neslişah Alkoçlar Düzyatan’ın doğumgünü için kız kıza bir öğle yemeğinde Papermoon’da buluşmuştuk ve öğle saatinde olan kalabalığa ve rezervasyon listesinin kabarıklığına inanamamıştık. Şimdi büyük maliyetlerle yapılan bu inşaatların bir çırpıda yıkılacak olması çok üzücü. Şunu soruyor insan madem bu mekanlar genişlerken bir kural aşımı uygulandı o zaman neden gereken müdahale yapılmadı da bunca masraf 4 sene sonra çöpe atılıyor?

GELENLER

Şehirde keyifli yeni nesil mekanlarda bu ara teker teker açılış yapıyor. Bu gelişmelerde en büyük atak Maslak bölgesinden geldi. İlki büyük bir açılışla eğlence severlere merhaba diyen PM Restoran. Duayen isimlerin büyük bir ekip çalışmasıyla açtığı mekanda mönü seçimine, yemeklere özelliklede dekorasyona bayıldım. Son birkaç senedir eğlence sektörünün trendi gizli saklı yer altı mekanları. PM içerisinde de yine aynı trende uyarak ufak ve gizli bir mekân daha açıldı ‘Çukur’. Yemek yedikten sonra misafirler gecenin ilerleyen saatlerinde restoranın gizli merdivenlerinden Çukur’a iniyor ve canlı müzik performansıyla dans etmeye başlıyor.

Bu aralar herkesin dilinde bir başka Maslak mekanı ise ‘Esnaf Maslak’. İlk şubesi Alaçatı’da açılan meyhane tarzında mezesi çok, eller havayası bol mekân yazın yakaladığı hızı kesmemek için İstanbul’da ikinci şubesini açtı. Sevgili Ali Ağaoğlu’nun davetiyle Esnaf gecesini beraber deneyimledik ve özellikle farklı meze seçenekleri, mezelerle gelen acılı turşu suyu ilerleyen saatlerde tepelerde gezen darbukacı tam mahallemde eğlencedeyim havası yaratıyor.

En bebek mekân ise daha bu çarşamba günü Özgür Aras işletmesiyle kapılarını açan ‘Oxhan’. Beyoğlu-Pera’nın özlenen eski enerjisi 90’lar ruhuyla geri dönüyor. Bugüne kadar birçok başarılı mekânda imzası bulunan Özgür Aras bu seferde pek iddialı… Şimdiden müdavimleri oluşmuş ve ünlüsü bol bir mekân olmuş burası. Yolu açık olsun...

Favori ikilim Mahmut ve Su

Rafet El Roman ve Tuğba Altıntop çiftinin kızları Su El Roman geçtiğimiz aylarda babasının sahne aldığı bir mekanda yabancı bir şarkı söyleyerek hepimizi mest etmişti. Hem yabancı aksanı hem de ses rengine ben bayılmıştım. Arkadaşım Tuğba Altıntop’la konuştuğumda övgülerimi iletmiştim ve ‘Dur bak! Su daha neler yapacak!’ demişti ve dediği de oldu. Yaptığı prodüksiyonlar ve müziğiyle ünü tüm dünyaya yayılmış DJ’imiz Mahmut Orhan ile bir araya gelen Su El Roman, Post Malone’nin yıllar önce seslendirdiği ‘Rockstar’ şarkısını coverladı. Tek kelimeyle muhteşem bir buluşma olmuş. 

Dünyadan absürd haberler

Dünya magazininden radarıma takılan ilginç bir haber oldu bu hafta. David-Victoria Beckham çiftinin İngiltere’de yeni aldıkları malikanelerine 81 bin dolarlık yaptırdıkları iç çamaşırı odası. Evet! yanlış okumadınız. Tam 81 bin dolar ödeyerek sadece iç çamaşırlarını saklamak için bir oda yaptırmış bu çiftimiz. İddialar ise şu yönde; kimi magazin sayfaları çiftin sonu gelmeyen servetini artık nasıl harcayacaklarını şaşırmış olmaları ve şımardıkları. Bir başka konuyla ilgili iddia ise zamanında dünyaca ünlü iç çamaşır markalarından birinin erkek yüzü olan David Beckham yine bir iç çamaşırı reklam kampanyasına hazırlanıyor ve bu 81 bin dolarlık oda söylentileri tamamen reklam çalışmasının bir parçası. Umarım gerçek olan ikinci iddiadır yazık günah yahu!