Şarkılarım gerçek aşkı niteliyor

Genç popçu İrfan Özata, yedinci stüdyo çalışması olan ‘Dünyanın En Güzel Günü’nü müzikseverlerin beğenisine sundu.

Şarkınıza nasıl tepkiler alıyorsunuz?

Şarkımız çıkalı bir hafta oldu ve sosyal medyadan olumlu mesajlar alıyorum. Önce şarkın çok güzel olmuş diye mesajlar atıyorlardı. Şimdi ise evlenecek olanlar ‘Bize hediye verdin. Düğünümüzde bu şarkı çalacak’ diye mesajlar atıyor. 

Bize eserinizin hazırlık aşamasından bahseder misiniz?

Şarkıyı besteleyeli neredeyse 2 sene oluyor. Şarkının sözlerini Yazgın Kaçak yazdı, bestesini ben yaptım. Aranjörlüğünü ise Can Atayılmaz üstlendi. Ozan Çolakoğlu da gidişatla ilgili bizi yalnız bırakmadı. 

Şarkınızda da vurgusu yapılan aşka bakış açınız nedir? 

Fazla duygusal bir yapım var. Aşk benim için en önemli konulardan biri. Bu zamana kadar bestelediğim şarkılar, aşk sebebiyle ortaya çıkan eserlerdi. 

Şarkılarım gerçek aşkı niteliyor. Aşk, kendini unutmak, kör olmak, hiçbir şey beklemeden tutulmak; yanmaktır. 

Ozan Çolakoğlu’yla çalıştınız. Yollarınız nasıl kesişti? 

Bir süre şarkı çıkarmaya ara vermiştim ki bu şarkımızın sözlerini yazan Yazgın Kaçak, Ozan abiye benden bahsetmiş. Sonrasında bir araya geldik ve Ozinga Müzik’e geçiş yaptım. 

HAYALİM ŞARKICI OLMAKTI

Çocukken müzisyenlikle ilgili hayaller kurar mıydınız?

Eskiyi düşündüğümde çocukluğumdan beri her yerde şarkı söyletilen o çocuk olduğumu hatırlıyorum ve büyüyünce şarkıcı olmak istiyorum diye hayaller kuruyordum. 

İdolüm diyebileceğiniz birileri var mı? 

Yıllardır çok fazla müzisyen dinledim. Evimin her odasında bir radyo veya müzik çalar var. Hepsinde ayrı tarz müzik çalıyor. 

Akustik müzik unutulmaz

Türkiye’de son dönemde dijital ağırlıklı altyapılı şarkılar piyasaya sürülüyor. 

Bunun nedeni nedir?

Bence bunun sebebi sounddur. Akustik müzik unutulmaz. Fakat Deep house, R&B, soul, elektronik, hip-hop gibi müzik tarzları son dönemde daha popüler. Türk müziği ses bankalarını kullanarak daha iyi sound elde edip, dünya müziğini de takip ediyor diye düşünüyorum.