'Şarkılar orijinal haliyle kalmalı'

Reyhan Karaca, yeni single’ı “Laga Luga” ile müzikseverlerle buluştu. Karaca ile bir araya gelip, hem yeni şarkısını hem de Miami sahillerinde çektiği yeni klibini konuştuk.

Bilgen BÜLBÜL

“Laga Luga” hayırlı olsun. Nasıl tepkiler alıyorsunuz?

Sözleri Sadettin Dayıoğlu’na, bestesi bana ve Sadettin Dayıoğlu’na, düzenlemesi Emre Gören’e ait hareketli, kıpır kıpır bir şarkı… Kısa sürede çok sevildi, dile dolandı. Çok güzel yorumlar alıyorum, çok mutluyum. 

Son yaptığınız çalışmalarda sizi işin mutfak kısmında da görüyoruz. 

Bu nasıl bir duygu?

Bazı zamanlar vardır duygularınızı konuşarak dile getiremezsiniz. Geçen yıl çıkardığım ‘Umarsız’ isimli şarkımın sözü ve müziği bana aitti. Bu şarkımın da bestesini Sadettin (Dayıoğlu) ile birlikte yaptık. Şarkılarım için mutfağa girdim diyebilirim, bu anlamda üretiyor olmak beni daha da heyecanlandırıyor. 

Şarkınız kadar yeni imajınız da konuşuluyor. Neler yapıyorsunuz, kendinize nasıl bakıyorsunuz?

Hiç durmuyor, çalışıyorum. Sporu yaşam biçimi haline getirdim. Haftanın 4-5 günü düzenli olarak, bazen tenis oynuyor, bazen pilates yapıyor veya cardio çalışıyorum. 

Bir süredir çalışmalarınızı Amerika’da yaptığınızı biliyoruz. Amerika’da çalışma fikri nasıl oluştu? 

Benim en yakın dostum olan ve 2014’te çıkarmış olduğum “Sobe” şarkımdan itibaren sanat danışmanlığımı yapan Isaac Angel ile planladığımız bir şeydi bu. Günlük kıyafetimden, video kliplerde giydiğim kıyafetlere, aksesuvarlarıma birlikte hareket ediyoruz. Çok güzel yorumlar alıyorum. Yola çıkarken, başarılı olacağını biliyorduk.

DUA LİPA İLE AYNI YERDE KLİP 

Şarkının video klibi Miami’de çekildi. Neler yaşandı çekimlerde?

“Laga Luga”nın video klibi Miami sahillerinde çekildi. Çekimler zorlukla 3 günde tamamlayabildik. Çekime başladığımız ilk gün yağmura yakalandığımız için büyük zorluklar atlattık. İsaac Angel’ın yönetmenliğinde çekilen video klibimde; Miami sahilinde, Gloria Estefan’ın restoranının bahçesinde çekimler yapıldı. Bizim video klibi çektiğimiz otelde daha önce Dua Lipa, New Rules isimli şarkısına klip çekmiş. Miami, çok güzel, çektiğimiz bütün zorluklara değdi, güzel bir video klip oldu. 

SONBAHARDA YENİ ŞARKI GELİYOR

Bu single’ın ardından gelecek çalışmalarınız için devam eden hazırlıklarınız var mı?

Sonbaharda çıkarmayı planladığımız bir şarkımız daha hazır. Sözü Saadettin Dayıoğlu’na, müziği bana, düzenlemesi Emre Gören’e ait. Eğer planlamalarımızda bir değişiklik olmazsa şarkı hazır, sırada bekliyor. 

REYHAN KARACA: HERKESİN BİR DİNLEYİCİ KİTLESİ VAR

90’larda sizi “Sevdik Sevdalandık”la tanıdık. Şimdi geriye dönüp, baktığınızda ne söylersiniz?

“Sevdik Sevdalandık” benim sıfır noktam... Hayatımın yeniden şekillendiği dönem… Mesleki kariyerimin birinci döneminin zirvesidir.

Rap müziğe ilgi arttı. Sizce halk aynı müziklerden sıkıldı mı? 

Herkesin bir dinleyici kitlesi var, her dönem değişen. Bu durum müziğe yön vermez.

ŞARKILARDA HER ŞEY TADINDA KALMALI

Günümüzdeki cover modasına uyup, “Sevdik Sevdalandık”ı tekrar düzenlemeyi, düşünür müsünüz?

Her şeyin orijinal hali her zaman daha iyidir. Ne kadar yenisini de yaparsanız yapın, eskisini hizmet edersiniz. Bu nedenle bence tadında kalmalı.