Sahnede fakirliğimi anlatıyorum!

Stand-up gösterileriyle dikkat çeken komedyen Cem İşçiler, “Yakışıklı olsam dururum sahnede “Alın işte yakışıklıyım” der bir şey yapmam. Ama biz hep ispatlamak zorundayız” diyor.

- Güldürme fikri nereden geldi?

Esasen karakteristik bir şey diye düşünüyorum. Yapı olarak gülmeyi ve eğlenmeyi seven birisiyim ve günbegün farklı ortamlarda tanımadığım insanlarla da eğlendiğimizi deneyimleyince bunu sahnede yapmaya karar verdim. 

- Stand-up’ın ülkemizde yeterince ilgi gördüğünü düşünüyor musunuz?

Görmüyor diyemem. Çünkü bir Cem Yılmaz başarısı var önümüzde. Şöyle örneklendirilebilir; ülkemizde futbol çok ilgi görüyor fakat milyonlarca taraftarı olan kulüpler dahi iddiasını kaybettiklerinde bomboş stadyumlarda oynuyor. Bu da insanları, yani izleyicileri bir hedefin daha çok heyecanlandırdığını gösteriyor.  

YAŞANMIŞLIKLARI ANLATIYORUM

-  Sahnedeki konu başlıklarınızı  neye göre seçiyorsunuz?

Ben hep kendi yaşanmışlığımı ve fakirliğimi anlatıyorum. O kadar çok fakirlikten bahsediyorum ki geçen bir gösterime babam gelmişti. Oyun çıkışı cebine para sıkıştırmışlar. O günden sonra her gösterime gelir.

- İleride komedi filminde görebilir miyiz?

Açıkçası ara ara arkadaşlarım aracılığıyla dolaylı yoldan bazı senaryolar geliyor. Direkt gelen birkaç iş oldu ama yapımcı bana ‘Cem Bey şimdi beraber kredi çeksek kamera alsak?’ falan deyince durdum.  Diğer gelen senaryolardan da gerçekten mizahı kuvvetli kalemler var. Fakat sinema başka bir dünya. Yani bu işin bir adım ilerisinin illa sinema olması gerektiğin düşünmüyorum. Ön planda bulunmak isteyen birisi olmadığımdan ötürü bu işler için acele etmemem gerektiğini düşünüyorum.

- Sahnede olmak size neler hissettiriyor?

Eskiden insanlar bizi tanımazdı. Şimdi ise özellikle son 1,5-2 yıldır izleyicilerimiz bizi bilerek geliyorlar ve bu her iki taraf için de çok eğlenceli oluyor. Komik olmak yakışıklı olmak gibi bir şey değil. Yakışıklı olsam dururum sahnede “Alın işte yakışıklıyım” bir şey yapmama gerek yok. Ama biz hep ispatlamak zorundayız haliyle. “Geçen gösteri çok komikti ya” diye oturup dünü anlatamayız. Bu yüzden insanların bilerek gelmesi hepimizin daha çok eğlenmesine sebep oluyor. 

FENOMEN DEĞİLİM!

- İnternet, sektörünüz için ne kadar önemli?

Sosyal medya belki de en önemli noktası. Gösteriyi yaparsınız biter ama sonrasını, izlenimleri, eleştirileri hep sosyal medya hesaplarımızdan takip ediyoruz. 

- Takipçilerinizle güzel yakınlığınız var, bu diğer fenomenlerde de böyle mi?

Ben kendimi sosyal medya fenomeni olarak görmüyorum. Videolarımı beğenen oluyor, beğenmeyen de oluyor. Beğenmeyenleri bulup dövüyoruz. (gülüyor) 

- Yakın zamanda gösterileriniz var mı?

9 Eylül BKM Mutfak Sahne’de, ekimde Ankara Route’da, 12 Kasım’da İstanbul Komedi Festivali’nde, aralıkta ise Ege Mizah Festivali’nde olacağım.