Ramazan'a 5 kala

ÇAĞLA GÜRSOY

cglgursoy@hotmail.com

twitter: CaglaGursoyy 
Instagram: CaglaGursoyy

11 ayın sultanı Ramazan geldi çattı. Ramazan’a sayılı günler kala şehir bir hareketli ki sormayın. Davetler, konserler, ödül törenleri her gün başka bir yaza merhaba etkinliği... Bir de aşırı doz ünlü düğün-nişanı aldık bu hafta. Artık onlardan bahsetmeyeceğim içimiz dışımız Alişan, Seren Serengil ve Bengü oldu. Sadece buradan çiftlere mutluluk diliyorum.

3. ALTIN BADEM FİLM FESTİVALİ

Bu hafta gerçekleşen ve içlerinde benim için en özeli bu film festivali. Yazımı törenden önce hazırladığım için sonuçları ve gecenin detaylarını daha sonra paylaşacağım ama hemen size ödül töreninden bahsedeyim. İstanbul Çengelköy İlkokulu tarafından birkaç senedir düzenlenen bir tören. Bu törende sanatçılar-oyuncular değil sanatçı ve oyuncu çocuk adaylar ödüllendiriliyor. Geçen seneki tema ‘Çocuk Gözünden Türkan Şoray’dı. Çocuklar Türkan Şoray filmlerinden kesitler canlandırdı ve en ‘En İyi Erkek Oyuncu’, ‘En İyi Kız Oyuncu’ vb. dallarda Türkan Şoray’ın katılımıyla ödüllerini aldı. Bu seneki tema ‘Çocuk Gözünden Kemal Sunal’. İlkokul çocukları aylardır rahmetli sanatçımız Kemal Amca’larının filmlerini dikkatle izliyor ve sevdikleri karakterlerini canlandırıyor, kaydediyor. Bir de yetenekliler ki sormayın. Ben de bir Çengelköylü olarak bu özel gecede çocukların ödüllerini takdim eden seçkin jüri içinde olmaktan gurur duydum. Hepsi birbirinden başarılı bu çocuklar geleceğin önemli oyuncularından olacak besbelli. Buradan da çocukları böyle güzel bir etkinlik için bir araya getiren tüm Çengelköy İlkokulu Yönetimi ve katılan minik yavrularımıza, onları destekleyen velilerine tebriklerimi iletiyorum.

HÜLYA AVŞAR’A TEPKİLER

Geçtiğimiz haftaların en çok konuşulan magazin olaylarından biri Hülya Avşar’ın kendi hayatını tüm çıplaklığıyla beyazperdeye aktardığı filmi ‘Selfi’ ve filmin gişedeki başarısızlığıydı. Özellikle sosyal medya üzerinden büyük eleştirilere maruz kaldı sanatçı. Hülya Avşar ile herhangi bir tanışıklığım veya sempatim yok ama şunu kabul edelim ki; Türkiye’de bir Hülya Avşar gerçeği var ve yadırganamaz. Sadece güzelliğini kullanarak değil birçok başarıya imza atarak bugünlere gelmiş bir kadın idol olarak görürüm ben onu. Çok zekidir, konuştukları bazı kesimler tarafından yanlış bulunsa dahi nasıl gündem yaratacağını ve her zaman popülaritesini nasıl koruyacağını çok iyi bilen bir kadın. Hülya gibi kadın idollerin yurtdışında sürekli biyografileri düzenleniyor ve halka sunuluyor. Bizim aslında pek alışkın olmadığımız bir konsept olsa gerek ki pek merak edeni olmadı. Buradaki stratejik hata filmin televizyon değil de sinemada gösterimi oldu bence.