Ramazan ziyafeti

Büyük bir heyecanla beklenen 11 ayın sultanı Ramazan geldi... Keyifli iftar sofralarında, ailenizle ya da arkadaşlarınızla oruç açmanız için İstanbul’daki iftar mekânlarını sizler için araştırdık. İşte Ramazan’ın en iyi iftar sofralar!…

Dört farklı seçenek

Feriye Palace, dört farklı menüsüyle sizleri keyif dolu iftar yemeklerinde buluşturuyor. Zengin iftar mönüsünde sizleri ilk olarak kahvaltılıklarla taze fasulye, yaprak sarma, mini imambayıldı gibi leziz ve hafif zeytinyağlıların yanı sıra ferahlatıcı özelliğiyle soğuk şerbetler karşılıyor. Mekânda ot çorbası, tarçınla lezzetlendirilmiş terbiyeli kuzu gerdan çorbası, etli yaprak sarma, hünkar beğendili kebap, kuzu tandır ve defneli levrek külbastısı özel hazırlanan lezzetlerden sadece birkaçı.

Geleneksel iftar sofrası

Four Seasons Hotel Sultanahmet ve Boğaz’ın etkileyici atmosferine sahip Four Seasons Hotel Bosphorus, Ramazan ayının bereketli ve zengin sofralarıyla misafirlerini ağırlıyor. Four Seasons Hotel Bosphorus’un açık büfesinde lezzetli iftariyeliklerden, serin şerbetlere, geleneksel zeytinyağlılardan barbekü çeşitlerine kadar geniş bir yelpazeden oluşan seçenekler yer alıyor. Four Seasons Hotel Sultanahmet’te ise ülkemizin yöresel ve geleneksel tatlarından oluşan, özel olarak haftalık hazırlanan farklı mönüler sunuyor. 

Saraylara layık…

Mövenpick Hotel Istanbul, Türk ve Osmanlı mutfaklarından eşsiz lezzetlerin canlı fasıl müziği eşliğinde sunulduğu görkemli iftar büfesiyle geleneksel Ramazan sofralarının keyfini yaşatıyor. İftar büfesinde; Ramazan şerbeti, çeşit çeşit iftariyelikler, Ramazan pideleri, zeytinyağlılar, yöresel çorbalar, ızgara ve kebap çeşitleri, mantı, döner ve 11 Ayın Sultanı’na layık lezzetlerin yanı sıra  güllaç, ayva tatlısı, lokma, tulumba tatlısı, ekmek kadayıfı ve fırın sütlaç gibi tatlılar yer alıyor. 

Vazgeçilmez tatlılar

Shangri-La Bosphorus, İstanbul, misafirlerini IST TOO Restoran’tın her damak tadına hitap eden, zengin iftar mönüsüyle ağırlıyor. Mekânın büfesinde çorba çeşitlerinden zeytinyağlılara, pidelerden et yemeklerine kadar iştah kabartan ve sofralara lezzet katan birçok seçenek yer alıyor. Baklava ve güllaç gibi Ramazan’ın vazgeçilmez tatlılarının yanı sıra özel şıracılar tarafından servis edilen Osmanlı şerbetleri ve macunları gibi gelenekseli iftar büfesinde kendini gösteriyor. 

Mönüde sınırsız içecek

WIsh More Hotel Istanbul, misafirlerini iftar sofralarının keyfini katlayacak lezzetler ve fasıl eşliğinde Ramazan bereketini paylaşmaya davet ediyor. Zeytinyağlılar ve meze çeşitlerinden soğuk başlangıçlara,iftariyeliklerden günün çorbasına, ana yemeklerden tatlılara kadar çeşit çeşit tatların bir araya geldiği mönüde sınırsız içecek de yer alıyor. Fasıl eşliğinde sunulan mönü, kişi başı 75 TL’den fiyatlandırılıyor. 

TSM eşliğinde yemek! 

Divan Grubu’nun İstanbul’un birçok noktasında yer alan restoranlarında Ramazan mönüleri iftar sofralarına lezzet katıyor. Grubun amiral gemisi Divan İstanbul’un içinde yer alan Divan Pub canlı Türk Sanat Müziği eşliğinde iftar buluşmaları için misafirlerini bekliyor. Limitsiz meşrubatın dahil olduğu açık büfe olarak servis edilen iftar mönüsü kişi başı 140 TL’ye sunulurken 10 kişi ve üzeri gruplara %10 indirim uygulanıyor. Divan İstanbul City’de iftar, özel mönülerle daha keyifli hale geliyor. 

Değişmeyen 40 yıllık lezzet

İstanbul’un 40 yıllık lezzeti Set Kebap, özenle hazırladığı iftar mönüsüyle misafirlerini ağırlamayı bekliyor. Mekânın iftar mönüsünde; buğday çorbası, fındık lahmacun, kuru patlıcan dolması, gavurdağ salatası gibi tatlarının yanı sıra söğürtme, içli köfte, kebap çeşitleri ve vazgeçilmez tatlılarından Kemal Paşa yer alıyor.