Prens Adaları’na karşı balık keyfi

Zengin mönüsü, kaliteli hizmeti ve birbirinden taze mevsim balıklarıyla Küçükyalı sahilinin hemen girişinde yer alan Calipso Fish, senelerin deneyimiyle haftanın her gününde müdavimlerine Ege’nin müthiş lezzetlerini sunuyor.

Mekânın ara sıcaklarında Safranlı Külbastı, Fındık soslu Dil Sarma, Beybi Kalamar ve birbirinden enfes deniz mahsullerinden oluşan Lezzet Topu bulunuyor. Bunların dışında Karides Mantı, Somonlu Levrek Sarma ve Ege’nin en özeli Cibes Otu, Şevket-i Bostan ve salataları en olmazlardan... Taze mısır ekmeği ve çeşitli mezelerle harmanlanan mönü oldukça iddialı ve balık severlerin en gözde adresi. Restoranın içerisinde aynı zamanda taş fırın bulunuyor. Tüm ekmek çeşitleri, tatlılar ve kalkan tandır burada yapılıyor. 

En iyi restoran seçildi 

Dünyanın en büyük haber, teknoloji web siteleri arasında yer alan Business Insider, hayat boyu bir kere de olsa mutlaka deneyimlenmesi gereken “Dünya Genelinde En İyi 40 Restoran” listesini yayımladı. Kendine özgü konsepti ve panoramik İstanbul manzarasıyla Anadolu Yakası’nın incisi konumunda bulunan 360East Moda, Türkiye’den yalnızca 2 mekânın yer aldığı bu özel listede sıralamadaki ilk Türk restoran olarak kendine 11. sırada yer buldu. Listede işletmenin aynı sırada hem restoran hem bar hem de gece kulübü olarak müşterilerini ağırlayabildiğine ve eşsiz manzarasına vurgu yapıldı. 


Yılbaşında İtalyan lezzeti 

Da Mario Kalamış, klasik ve bölgesel İtalyan yemeklerinden oluşan zengin mönüsüyle yılbaşı akşamında da misafirlerini ağırlıyor. Misafirler, yılbaşı gecesi “a la carte” mönüden klasik İtalyan lezzetlerini tercih edebilecekleri gibi İtalya’nın farklı bölgelerinden özel hazırlanan mönüden de seçim yapabilecekler. Marche bölgesine ait yerel lezzetler arasında “Çıtır enginar ile karides ve ıstakoz çiğ domates fondü”, “Odun ateşinde rezene ile fırında pişmiş kalkan” gibi çok özel lezzetler yer alıyor. Marche mönüsünde ön plana çıkan diğer lezzetler ise; uykuluk ve siyah trüf ile lezzetlendirilen tipik “et lazanya” ve porçini mantar, kereviz püresi, siyah yaz trüfü ile sunulan “Izgara dana eti filetosu” gibi et severleri memnun edecek tatlar bulunuyor.