Özel reçeteli lezzetler

Çağdaş ve lüks Fransız gastronomisinin dünyaca ünlü markası Fauchon Paris, Zorlu Center’da kapılarını açtı.

Çağdaş ve lüks Fransız gastronomisinin dünyaca ünlü markası Fauchon Paris, Zorlu Center’da kapılarını açtı. Fransız mutfağı ağırlıklı olmak üzere Türk damak zevkine hitap eden tatlara da yer veren mönüsüyle öne çıkan restoran, özel reçeteli tarifleriyle misafirlerine farklı bir deneyim sunuyor. Güne kahvaltısız başlamam diyenler için 4 farklı konseptte kahvaltı sunan Fauchon, hem Parizyenlere hem klasiklere hitap ediyor. Fauchon’un özel reçeteli tatlarının başında ise meşhur Soğan Çorbası, Somonlu Milföy, Bardakta Yengeç ve Avokado yer alıyor. Özel pişirme teknikleriyle hazırlanan Limonlu Tavuk Göğsü, bezelye ve mango püresi yatağında sunulan Izgara Levrek ve daha birçok özel tat Fauchon imzası taşıyor. 

İtalyan mutfağından seçmeler

Mönüsü ve sıcak ortamıyla İstanbul’un en yeni İtalyan restoranlarından biri olan Pesto, yeni sezonu yepyeni lezzetlerle karşılıyor. Gerçek İtalyan lezzetlerini sunmanın yanı sıra rahat ve keyifli ortamıyla da konuklarından tam not alan Pesto, Zekeriyaköy’ün yeni lezzet duraklarından biri oldu. Zuppa di Minestrone (sebze çorbası) başta olmak üzere mönüsünde ‘Dana Carpaccio di manzo’ ve roka, parmesan ve mühürlenmiş dana bonfile, mantarlı Risotto Porcini ve Buratta ile is ızgara antrikot dikkat çekiyor. 

Soğan kebabı zamanı 

Patlıcan kebabından domates kebabına, sebzeli kebaptan fıstıklı kebaba kadar mevsimine göre birbirinden farklı kebap çeşitlerini sunan Kaşıbeyaz Lezzet Grubu’nda, kışın gelmesiyle birlikte soğan kebabı da mönüde yerini aldı. Gaziantep’te kışın her evde mutlaka pişirilen bu kebabın en önemli özelliği, kışın yetişen arpacık soğanlardan yapılıyor olması oldu. Bol nar ekşisi sosuyla hazırlanan soğan kebabı, diğer kebap çeşitlerinden farklı olarak tepside hazırlanırken ayrıca odun ateşindeki fırında pişiriliyor. Yemeğin sunumu da müşterilerden tam not aldı.