Oyunculukta eğitim riskli!

Ekranların sevilen yüzü Neslihan Günaydın Aka, usta oyuncu Meral Çetinkaya’nın başrolünü paylaştığı ‘Babaannem’ isimli sinema filmiyle tatlı bir heyecan yaşıyor. Yapımı ‘duyguların ayakta alkışlanacağı bir film’ olarak nitelendiren oyuncu, en büyük hayalinin ise Perran Kutman ile aynı yapımda yer almak olduğunu söylüyor. Neslihan Günaydın Aka ile dopdolu bir söyleşi gerçekleştirdik.

Oyunculuğa nasıl başladınız?

Ben kendimi bildim bileli sürekli gözlem ve taklitler yapan bir çocuktum. Bazen kafamda bir karakter bulup kendimce onu canlandırıp annemle, babamla akrabalarımla, o karakter hakkında konuşur, kendimce rol yapardım. 
Eğitim oyuncular için ne kadar önemli?
Oyunculukta eğitimin çok riskli bir durum olduğunu düşünüyorum aslında. Sonuçta işin en büyük yüzdesi duygudur. Oyunculuk herkesi her şeyi oynayabilmektir. Bunun için en büyük eğitimin gözlem ve empati olduğunu düşünüyorum.
DİZİLER HAYATI İDAME ETTİRİYOR
Sinema, dizi ve reklam filmlerinde oynuyorsunuz. Sizin için hangi tarz çalışma oyunculuk adına         tatmin edici? 
Ben oyunculuk yapan insanın o, bu ya da şu diye öncelik koymasına kesinlikle karşıyım. Çünkü işini çok seven bir oyuncu, nerede ve hangi platformda olursa olsun fark etmemeli. Hepsinin ayrı bir zevki var aslında. Yıllarca tiyatro da yaptım. Tiyatroda saniyesi saniyesine tepki alabilmek şahane, reklam ve diziler hayatı idame ettirebilme, sinema da kalıcı olabilmek adına yapılan çalışmalardır. Hepsinin keyfi tadı bambaşka.
Oyunculukta örnek aldığınız kimler var? Neden bu isimler sizi etkiliyor?
Benim her zaman en büyük idolüm Perran Kutman olmuştur. Onun doğallığı, mimikleri ve duruşu benim çocuk yaşlarımdan beri sürekli izleyip takip ettiğim ve hayran olduğum bir oyuncudur. En büyük dileğim Perran Kutman’la bir projede yer almak.
Sinema filminiz ‘Babaannem’i izlemeye gidenler nasıl bir yapımla karşılaşacaklar?
Filmimiz çok duygusal bir film aslında. Her bir karakterin iç dünyasının çok iyi bir şekilde ifade edilebildiği ve ters köşelerin olduğu, izleyiciyi hem şaşırtacak hem de duygusal anları yaşamasına sahne olacak bir film. Kısacası; duyguların ayakta   alkışlanacağı bir film.
KALICI OLMAK İSTİYORUM 
Babaannemde nasıl bir karakteri canlandırdınız?

Filmde, Emine karakterini canlandırdım. Duygu yoğunluğunun yaşanacağı filmde, Emine karakterinin yaşadığı travmalar yanında kızıyla sürdürdüğü hayat kavgasında yaşadıkları eğlenceli anlarda var. Emine, özünde çok merhametli, meraklı, sevecen bir kadın. Kimi zaman düşündüren, kim zaman güldüren kimi zaman da ağlatabilecek bir karakter. 
Karşılıklı oynadığınız ve sizi en çok etkileyen oyuncu kim?
Filmde genellikle sahnelerimizin birlikte olduğu Meral Çetinkaya beni ciddi anlamda heyecanlandırdı.  Meral Hanım işinde oldukça titiz, heyecanlı ve oldukça da disiplinli. İlk sahnelerimizde tir tir titrediğimi bilirim. Yasemin Yalçın ile bir reklam filminde birlikte oynamıştık. O da inanılmaz eğlenceli bir oyuncu. Ego, kompleks sıfır. Mete Horozoğlu ile de “Öyle Bir Geçer Zamanki” dizisinde karşılıklı sahnelerimizde inanılmaz eğlenmiştik. Karşısındaki oyuncunun işini kolaylaştıran elektriği oldukça güzel olan bir oyuncu. 
Neslihan Günaydın Aka’nın hedefleri nelerdir? Bu hedefler için planlarınız var mı?
Ben işimi çok seviyorum ve oyunculuğun yaşı olmadığını düşünüyorum. Sağlığım el verdiği müddetçe oyunculuğa devam etmek, kendimi iyi ifade edebildiğim projelerde yer almak ve kalıcı olabilmek en büyük hedefimdir.