Oyunculuk sınır tanımaz

Son dizisi Çilek Kokusu’nda Aslı karakterini canlandıran genç oyuncu İdil Sivritepe, yeni projeler için görüşmelere süratle devam ediyor. Sanat alanında çok yönlü çalışmaları olan oyuncunun bilinmeyen taraflarını ve gelecek planlarını konuştuk.

- Kendinizden bahseder misiniz?

1990 İzmir doğumluyum. Konservatuvar mezunuyum. Aslında ana sanat dalım öğretim olarak müzik, arp ve piyano çalıyorum. Yaratıcılığımı kullanabildiğim her şeyi çok seviyorum ki bunların başında oyunculuk geliyor. 

- Oyunculuk kariyeriniz nasıl gelişti? 

Ben ortaokuldan beri tiyatroyla ilgileniyorum aslında. Yani sahne tozu yutmuşluğum var. Bir noktada hayat sizi kendi tercihlerinizi yapmaya yöneltiyor. Aslında İstanbul’a da bu sebeple geldim ve Craft Oyunculuk Atölyesi’nde oyunculuk dersleri aldım ve halen de devam ediyorum. Oyunculuk her seferinde farklı rollerle kendinizi yeniden ve yeniden keşfettiğiniz çok güzel bir serüven. Ben kendimi hep bu alanda hayal ettim ve hayalimi sürdürmeye de devam edeceğim. 

OYUNCU OLMASAYDIM İÇ MİMAR OLURDUM 

- Hem müzik, hem oyunculuk… Sanata dair başka alanlarda çalışmalarınız var mı?

Evet, müzik kökenim sebebiyle söz ve beste yazıyorum. Yakın bir zamanda bir arkadaşımın albümü çıkacak ve benim de o albümde sözlerim, bestelerim var.  Ayrıca yazmayı da seviyorum, hatta şu anda bir oyun yazmaya çalışıyorum. Bu benim ilk oyun yazma deneyimim ve çok heyecanlıyım. Umarım istediğim noktaya ulaşır. 

- İzmir’de doğdunuz. Peki bu şehir sizin için ne ifade ediyor?

Evet, İzmir doğduğum, büyüdüğüm yer. İstanbul hayallerim için gerekli ve şu anda yaşadığım şehir ama İzmir aile demek benim için. İstanbul ise arkadaş. Burada yaşasam da İzmir’de ölmek isterim. 

- Oyuncu olmasaydınız ne yapardınız?

Müziği saymazsak çok yüksek ihtimal iç mimar olurdum. Tasarımı ve yaratmayı çok seviyorum. Dekorasyon da özel ilgi alanlarımdan biri, evime hep çok iyi bakarım. 

BENDEN KÖTÜ KIZ KARDEŞ OLUR 

- Genç bir oyuncu olarak en çok sevdiğiniz oyuncular kimlerdir?

Kadın olarak Zerrin Tekindor, Meltem Cumbul ve Demet Akbağ. Erkek olarak ise Nadir Sarıbacak ve genç jenerasyondan Kıvanç Tatlıtuğ.

- Peki yabancı oyunculardan?

Kadınlardan Meryl Streep ve Julian Moore, erkeklerden ise Al Pacino. 

- Yeni başlayacağınız bir yapımda nasıl bir karakteri oynamak istersiniz?

Bu elbette senaryo ve castla ilgili. Ancak ben kendini sürekli geliştirmeye çalışan, oyunculuk eğitimini sürdüren ve bu işe gerçekten emek veren tüm oyuncuların her karaktere bürünebileceğine inanıyorum. Bu çok uzun soluklu bir yol. Yüz yapım ve tipim gereği genelde masum ve genç roller daha çok akla gelse de benim için, oyunculuk söz konusu olduğunda kalıplarım yok. Belki de evin kötü kız kardeş karakteri benim için ideal. Gerçek oyunculuk sınır tanımaz bence. 

BİÇOK OTOMOBİL KOLEKSİYONUM VAR 

- Hiç kimsenin bilmediği farklı hobileriniz var mı?

Evet var. Oyuncak klasik otomobil koleksiyonu yapıyorum. Bahçemi ve çiçeklerimi çok seviyorum. Bir de küre koleksiyonu yapmaya başladım yeni yeni. Arkadaşlarım sağ olsunlar her gittikleri yerden küreler getiriyorlar. Bir de pasta ve tatlı yapmayı çok seviyorum.