Okumak için uçtular

Sanat, iş ve sosyete dünyasının ünlü isimleri çocuklarına yurtdışında eğitim aldırarak geleceklerini planlamaya çalışıyor.

Ünlü isimlerin, gittiği mekânlar gittiği yerler hep merak edilmiş ve popülerliğini artırmıştır. Televizyon dünyasında sık sık görmeye alışkın olduğumu isimlerin çocuklarının okulları da hep mercek altında tutulmuştur. Aileleri nedeniyle doğdukları andan beri göz önünde olan bu isimlerin çocukları ise üniversite okumak için yuvalarından uçup yurtdışında okumayı tercih etti. En son Hülya Avşar’ın kızı Zehra’nın gittiği Londra serüveninden sonra bizde sizler için yurtdışında okumayı tercih eden bu isimleri araştırdık. 

BUSE TERİM

Fatih Terim’in kızı Buse Terim, New York Fashion Institute of Technology’de Moda Pazarlama ve Yöneticiliği bölümünü bitirdi. 

OĞULCAN ENGİN

Seda Sayan’ın oğlu Oğulcan Engin Milano’da European School Of Economics’te ekonomi okuyor. 

İDO TATLISES

İdo Tatlıses Amerika’daki Berklee College of Music’te “Düzenleme ve Yapımcılık” bölümünde bir süre eğitim gördü.

SİBEL CAN’IN ÇOCUKLARI

Engincan Ural, Miami Üniversitesi’nde Yönetim danışmanlığı bölümünde Melisa Ural ise London College of Communication’da iletişim okuyor. 

DERYA-FERHAN ŞENSOY
Derya Şensoy, New York’ta Parsons The New School for Design’da illustrasyon eğitimi aldı. Ferhan Şensoy ise New York Üniversitesi Sinema TV bölümünü bitirdi. 

BERFİN ERDOĞAN
Yılmaz Erdoğan’ın kızı Berfin, New York’ta Johnson and Wales Üniversitesi’nde aşçılık okudu. 

ZEHRA ÇİLİNGİROĞLU
Unıversity of Westminster ve Kings’ College London’da mimarlık kazandı.

ASLIŞAH ALKOÇLAR
Aslışah Alkoçlar Londra, King’s College İşletme’den  mezun oldu.