Odun fırını lezzetleri

Gastronomi market ile restoran konseptini bir arada sunan ve misafirlerini ayrıcalıklı bir atmosferle karşılayan Delimonti, odun fırınında pişirilmiş özel pideleri ve sac kavurmasıyla tüm damak tatlarına hitap ediyor.

Mekânın geniş odun fırını mönüsünde; Karadeniz’in imza tatlarından Bafra pidesi öne çıkıyor. Lezzetini usta ellerde hazırlanan çıtır hamurundan alan bu özel tat, iştah kabartan peynirli, kıymalı ve pastırmalı seçenekleriyle misafirlerin beğenisine sunuluyor. Serin sonbahara sıcak alternatifler getiren Delimonti’nin odun fırını lezzetlerinden bir diğeri ise sac kavurma. Kuzu eti, domates ve biberin odun ateşinde lezzet kazandığı sac kavurma, et severler için benzersiz bir seçenek oluşturuyor. 

Lüfer ve kırmızı bacak otu

Boğaz’a hakim konumuyla dikkat çeken Lacivert, lüfer ve kırmızı bacak otunu özel pişirme teknikleriyle sunuyor. Mekânın şefi Hüseyin Ceylan ve ekibi, lüferi en uygun pişirme yöntemi olan ızgarada pişirerek hazırlıyor. Restoranın mönüsü dışında misafirlerine özel olarak sunacağı bir diğer özel lezzet ise; kırmızı bacak otu. Çoğunlukla Karadeniz Ereğlisi’nde yetişen kırmızı bacak otu, kavrulmuş soğan ile lezzetlendirilip yoğurt eşliğinde servis ediliyor. Yemeklere ayrı bir lezzet katan kırmızı bacak otu, ekim ayı boyunca misafirlerin tabaklarını süslüyor. 

Zorlu’da yeni buluşma noktası

Zorlu’da açılan Le Baron bar, lounge ve restoran olarak hizmet veriyor. Zorlu’nun güney girişinde bulunan saat mağazası Greenwich’ten içeri girdiğinizde karşınıza çıkan Le Baron, restoran konseptini gentleman club ile birleştirdi. Sade ve şık bir dekorasyona sahip olan Le Baron; seçkin ambiyansı, dünya mutfağından lezzetler sunan mönüsü ve lüks sunumlarıyla müdavimlerinin buluşma noktası oldu. Müzik direktörlüğünü ve danışmanlığını Yeşim Tan F.’nin yaptığı mekânda cuma akşamları Yeşim Salkım sahne alıyor.