Ödülüm Filistinli kadınlara!

TRT destekli ‘Gülizar' filminin yönetmeni Belkıs Bayrak, Altın Portakal ödülünü Türk kadınları ve topraklarına sahip çıkmaya çalışan Filistinli kadınlar adına aldı.

Akşam Gazetesi

61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, sona erdi. Festivalin kapanış ve ödül töreni, Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi'nde yapıldı. Gecede Nadim Güç'ün yönettiği "Mukadderat" En İyi Film, yönetmenliğini üstlendiği "Ayşe" ile Necmi Sancak ise En İyi Yönetmen ödüllerinin sahibi oldu. "Ayşe" ise En İyi Yönetmen Altın Portakalı'nın yanı sıra geceden En İyi İlk Film, En İyi Kadın Oyuncu (Binnur Kaya) ve Film-Yön En İyi Yönetmen ödülleriyle döndü. 'Gülizar' filmi ise Dr. Avni Tolunay Jüri Özel Ödülü'nü kazandı. Ödülü filmin yönetmeni Belkıs Bayrak aldı.

'GÜLİZAR'A İKİ ÖDÜL

Bayrak teşekkür konuşmasında ''Ülkemin kadınlarına, Filistin'in kadınlarına, dünyada savaş içerisinde mücadele veren tüm kadınlara ödülümü adamak istiyorum" diyerek büyük alkış aldı. Oyuncu Hatice Aslan'ın sunduğu Cahide Sonku Ödülü'nün sahibi, "Gülizar" filmiyle Yağmur Ergül oldu. Törene katılamayan Ergül adına ödülü, Elif Kararslan aldı. Geceden En İyi Film Ödülü'yle ayrılan yönetmen Nadim Güç, ödülü almak üzere sahneye küçük kızıyla çıktı ve ilk olarak onunla birlikte tüm kız çocuklarının 'Dünya Kız Çocukları Günü'nü kutladı.