Nostalji kraliçesinden 90’lar popu

Barış Kocaoğlu

baris.kocaoglu@aksam.com.tr

Instagram: @bariskocaoglu
twitter: @bariskocaoglu66

Muazzez Ersoy’un çıkarmış olduğu ‘90’dan Pop’ albümü, bugünlerde radyo ve müzik kanallarının bir numarası. Nostalji Kraliçesi olarak Türk Sanat Müziği şarkılarını sesinden dinlemeye alışık olduğumuz sanatçı, bu işin altından da alnının akıyla kalkmış. Şarkıyı ilk defa radyoda dinlediğimde ‘Kim bu sanatçı?’ demekten kendimi alamadım. Albümde vokallerde kendisine Aşkın Nur Yengi, Gülşen ve Linet gibi güçlü sesler eşlik etmiş. Ozan Çolakoğlu da işin içinde olunca ortaya çok başarılı bir iş çıkmış. Bu pop albümlerinin devamının da geleceğinden eminim.

Arapların Türk oyuncu hayranlığı 

Oyuncularımız bir Hollywood veya Avrupa’da atılımlar yapıp isimlerini duyuramasa da diziler sayesinde Arap dünyasında oldukça tanınan isimler oldular. En az bizim kadar hatta bizden de iyi Türk dizilerine hakim Arap hayran kitlesi oluşturdular. Hal böyle olunca da ülkemiz, Arap turistlerin bir numaralı turizm merkezi haline geldi. Ülkemize gelen turistler hayranı oldukları isimlerle bir fotoğraf çektirebilmek için Bebek’e akın etmeye başladı. En son Burak Özçivit- Fahriye Evcen, Kıvanç Tatlıtuğ- Başak Dizer çiftinin gittiği mekânlar adeta Arap hayranlarının hücumuna uğradı. Hiçbir hayranını isteklerini geri çevirmeyen ünlülerimiz bu durumdan da gayet mutlu. Kapı önünde oluşan kuyruklar sosyetenin uğrak yeri Bebek’te ilginç görüntüler oluşturmaya devam ederken, civardaki esnafında yüzünü güldürüyor. 

Artık öpücük vermesin

Türk Pop Müziği’nin en tepesinde tartışmasız zirvedeki tek starı Tarkan… En son çıkarmış olduğu Türk Sanat Müziği albümü “Ahde Vefa” ile de sadece bir pop star olmadığını kanıtlamış oldu. Bugünlerde de yeni çıkaracağı albüm için kendisini Ulus’ta bulunan stüdyosuna kapatmış durumda. Çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren Tarkan’ı magazin muhabirleri yağmur, çamur, kar, kış demeden takip ediyor. Habercilerin sanatçının ağzından çıkacak birkaç kelime duymaktan başka bir derdi yok. Ancak Tarkan yıllardır klasik olan öpücük atmaktan başka bir şey yapmıyor. Artık gazeteciler de, senin hayranların da öpücük resminden bıktı. Sen öpücüklerine devam et sorun yok fakat ara sıra sesini de duyalım lütfen… 

Estetiksiz oyuncumuz yok mu?

Ünlü yönetmen Yavuz Turgul, yeni filminde oynatacağı Şener Şen için estetiksiz kadın oyuncu arıyor. Tabii ki bu Yavuz Turgul’in isteği değil, güldürü ustası Şener Şen’in tek şartı… Yılların sanatçısı böyle bir talepte bulunuyorsa, ekranlardaki yüzleri belli ki beğenmiyor ya da neşter değmiş bir cildi yapay buluyor. Ama hâlâ estetiksiz birkaç doğal, güzel ve genç oyuncumuz olduğunu düşünüyorum. Burada doğallığın yanı sıra, Şener Şen ile oynayacak oyuncunun performansı da önemli olacaktır. Artık Şener Şen ile oynayacak bu şanslı oyuncunun kim olacağını çekimler başladığında öğrenmiş olacağız. Tabii rolü kapan kişi de estetiksiz oyuncu unvanını kapmış olacak. 

Gece hayatında eskiye dönüş 

Gece hayatında bu sene çok şey değişmeye başladı. Reina ve Anjelique gibi gece hayatını ayakta tutan mekânların kapanması sektöre büyük bir durgunluk getirdi. İstanbul’un nabzını tabii ki bu 2 gece kulübü tutmuyordu ama eğlence sektöründeki ilk akla gelen bu mekânların kapanması, özellikle canlı müzik yapan sanatçıların işine yaradı. Gece hayatında son trend canlı müzik yapan mekânlar oldu. Gecelerde canlı müzik denince akla ilk gelenler ise Deha, Özay Bakır, Hande Ünsal ve Berkay. Bu isimler şu an için piyasadaki boşluğu dolduruyor.